Alchimia lui Cedry2k

Publicul este o entitate care joacă după cum îi cântă cel cu microfonul în mână cu o singură condiție. Trebuie pus mereu pe primul loc. Când omul din spatele artistului alege să se retragă și să pună pe mut, mulțimea îl plânge și îi ascultă rimele care capătă, parcă, alt înțeles. Încotro a apucat-o acel public când Cedry2k a anunțat că revine? Un om care a stors pilde din versuri și care poate fi considerat un meșter al cuvintelor poate fi doar aplaudat când decide să urce din nou pe scenă.

Un artist dedicat muncii lui rămâne un artist chiar și atunci când lasă microfonul din mână. Microfonul este doar un mijloc prin care muzica ajunge în conștiința unui public ahtiat după rime spuse cu tâlc, dar ignorant și tăios în momentele în care trebuie să fie înțelegător. Cât timp rimele curg, publicul e mulțumit și pleacă de la concert împlinit gândind că omul din spatele microfonului este ca un tonomat cu fise care trebuie să distreze o mână de oameni cu orice preț.

Dar ce se întâmplă când artistul scapă microfonul din mână? Sau când se bâlbâie și uită versurile? Artistul devine saltimbac, iar publicul se transformă într-o instanță care judecă și dă verdicte cu prea mare ușurință. Este ușor să arăți cu degetul. Ce uităm des este că acelui deget i-ar sta mai bine în buzunar unde nu poate fi văzut și de unde nu poate acuza fără temei.

Ce mă uimește, însă, e ideea asta care circulă slobodă pe toate drumurile, și anume că Cedry2k nu și-a respectat promisiunea atunci când a anunțat că se retrage și că această revenire a lui este doar o strategie de marketing. De-o fi așa, nu sunt eu cea care trebuie să decidă și nici fanii închipuiți care se simt trădați. Această „trădare” se suprapune cu întoarcearea unui artist care mai are încă ceva de spus. Acele cuvinte rămase nerostite se vor transforma în gumă și vor fi manipulate după bunul plac al acestui „trădător”. Pe mine nu poate decât să mă bucure acest complot și aleg să fraternizez cu acest consipirator care urzește taine la microfon.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *