Avicii și-a anunțat retragerea!

avicii-summerburst-1

După ce în ultimii ani a urcat pe culmile succesului, după ce piesele sale au răsunat săptămâni întregi în cele mai populare topuri din lume, dj-ul și producătorul suedez Avicii (pe numele său real Tim Bergling), o „prezență globală” pe scena muzicală și-a anunțat ieri, 29 martie, retragerea.

Scrisoarea către fanii lui, care anunța vestea (neașteptată, totuși, deși în urmă cu doi ani artistul și-a mai anulat câteva reprezentații, din cauza oboselii, invocând nevoia unei pauze) a fost publicată pe site-ul oficial www.avicii.com. Prin aceasta, Avicii a adresat mulțumiri tuturor fanilor săi, întregii echipe cu care a lucrat, artiștilor cu care a colaborat sau care l-au influențat, familiei lui și tuturor celor care l-au susținut pe plan muzical sau personal. El menționează că datorită lor și-a văzut visele împlinindu-se și a cunoscut succesul. Recunoaște că a avut și momente de cumpănă în cariera sa și de aceea, nu s-a lăsat purtat de val: „am devenit adult crescând ca artist„. A declarat că a ajuns să se cunoască mai bine și a descoperit că are multe sfere de interes (și din păcate prea puțin timp să le exploreze pe toate). După cum susține, dj-ul suedez este foarte mulțumit, ba chiar se simte binecuvântat având în vedere toate oportunitățile pe care i le-a adus cariera, însă consideră că aceasta nu prea i-a permis să se ocupe de viața personal și de aceea, se va retrage. El a adăugat că niciodată alegerile din viața sa nu au avut în spate motivații de ordin material.

Se pare că marea decizie a fost luată în urmă cu două săptămâni, în timpul unei vizite în S.U.A., dar îl frământa demult pe artist. Așadar, 2016 va fi ultimul an „de glorie” în industria muzicală a lui Avicii, cu ultimul turneu și ultimele reprezentații (Let’s make them go out with a bang!, îndeamnă el).  Ultimul concert va avea loc pe 28 august, în Belfast. Desigur, după câte spune, nu va renunța niciodată la muzică și este decis să mențină legătura cu fanii lui, lăsându-și chiar și numărul de telefon atât pe site-ul oficial, cât și pe pagina sa de Facebook.

Și totuși, modul în care și-a încheiat scrisoarea către fani ridică ceva semne de întrebare.
capture-20160330-152958

În orice caz, indiferent că va reveni sau nu, Avicii rămâne un artist incontestabil, recunoscut pe plan internațional, remarcat pentru numeroasele festivaluri la care a fost invitat (Tomorrowland, UNTOLD, Findings, Ultra Music, Mawazine) pentru ocuparea locului 3 în Top 100 DJs  al DJ Magazine (în 2012 și 2013) și pentru cele două nominalizări la Premiile Grammy. Pentru încheiere, lăsăm acordurile maestrului să vorbească!

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *