Black Eyed Peas la Untold!

black eyed peas at untold

Da, ați citit bine, legendarii Black Eyed Peas vin în România pentru un show unic în Europa anul acesta, în cadrul festivalului clujean Untold!

În 1988, elevii de clasa a opta will.i.am și apl.de.ap se cunosc și încep să producă muzică împreună, după câțiva ani, în 1992, aceștia semnează cu casa de discuri Ruthless Records. Casa de discuri care era condusă de faimosul membru al grupului N.W.A., Eazy-E. Mergem înainte 3 ani, iar avem prima formă de Black Eyed Peas, atunci când Taboo se alătură celor doi și astfel apar primele melodii sub numele care astăzi face parte din Hall of Fame-ul Hip-Hop-ului alternativ.

Succesul nu a venit încă de la început pentru tinerii din Orașul Îngerilor. În timp ce lucrau la cel de-al treilea album, Elephunk, care avea să fie lansat în 2003, will.i.am a invitat-o pe Fergie (care până atunci era cunoscută pentru rolurile ei în showul Kids Incorporated și alte diverse roluri în alte showuri de televiziune și filme) să dea o audiție pentru melodia Shut Up, aceasta a fost aleasă imediat și în cele din urmă a ajuns să înregistreze pentru încă 5 melodii de pe album, devenind astfel cel de-al patrulea membru Black Eyed Peas.

Albumul Elephunk a avut un succes răsunător, proiect care a vândut 9 milioane de copii în întreaga lume (3.2 milioane doar în SUA), fiind certificat double platinum de catre Recording Industry Association Of America (RIAA). În 2005 a urmat un nou album de succes, acesta chiar mai mare decât cel anterior, Monkey Business. Era al doilea album care o avea pe Fergie în componență, și cel de-al patrulea per total pentru Black Eyed Peas.

Deși erau pe culmile succesului, membrii grupului au decis că este timpul pentru o pauză, iar între 2007 și 2009, mazărea noastră favorită nu a mai apărut pe piață cu muzică noua.

Această perioadă de pauză avea să se dovedească de bun augur, albumul The E.N.D. avea să fie un mare succes. Lansat în 2009 acesta are în tracklist melodii care au ajuns pe cele mai înalte locuri în topurile muzicale, printre ele Boom Boom Pow, I Gotta Feeling, Imma Be. La scurt timp, avea să vină și cel de-al șaselea album al grupului, The Beginning, lansat in 2010. Acesta nu a avut impactul albumelor precedente, și a fost primit cu recenzii mixte de către critici. Aceste albume au fost însoțite de două tururi mondiale de foarte mare succes, cu concerte în peste 20 de țări de pe 4 continente.

După aceste tururi grupul a luat cea de a doua pauză, din 2012 pană în 2015, timp în care Fergie a părasit grupul definitiv. Însă viața merge mai departe, iar Black Eyed Peas au reînceput concertele în jurul lumii, iar în acest an îi vom putea vedea la Cluj-Napoca, doar la Untold!

Nu mai sta pe gânduri, ia-ți bilet și adună-ți gașca la Cluj! Ne vedem acolo să ascultăm cele mai faine hit-uri ale trupei Black Eyed Peas.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *