Calendar

Apr
26
joi
Concert / Omu Gnom – Lansare Album @Flying Circus @ Flying Circus
Apr 26@8:00 pm – 11:00 pm
Concert / Omu Gnom - Lansare Album @Flying Circus @ Flying Circus | Cluj-Napoca | Județul Cluj | România

Omu Gnom a lansat albumul ăla care o să te rupă, Atenție la neatenție III. Până să mergi la concert dă cu play la album aici, și dacă tot ești acolo îl poți și cumpăra.

Mai multe detalii despre evenimente, invitați și bilete în curând. Poți urmări evenimentul aici.

Apr
28
sâm
Concert Subcarpați / Argatu’ & Moș Martin în Piața Tricolorului, Bacău @ Piața Tricolorului, Bacău
Apr 28@8:00 pm – Apr 29@7:09 pm
Concert Subcarpați / Argatu’ & Moș Martin în Piața Tricolorului, Bacău @ Piața Tricolorului, Bacău

Sâmbătă, 28 Aprilie 2018, va avea loc evenimentul intitulat „Restart„. Acesta va avea loc în două locații: Teatrul De Vară „Radu Beligan” respectiv Piata Tricolorului din Bacău.

Pe tot parcursul anului 2017, orașul Bacău a avut titlul de „Capitală a Tineretului din România”. Conform descrierii oficiale a evenimentului, în cele 365 de zile de „Bacău – Capitala Tineretului din România”, tinerii din Bacău au demonstrat faptul că doresc să se dezvolte și să crească într-un oraş dinamic şi responsabil de viitorul lor în comunitate. Pentru organizatorii acestui proiect, acest sfârșit înseamnă un nou început în care doresc să fie alături în misiunea ce și-au asumat-o faţă de tinerii din Bacău. Din acest motiv acest eveniment de închidere are denumirea de „Restart”.

Lucrurile nu se încheie odată cu „Bacău – Capitala Tineretului din România”, deoarece Federatia Tinerilor din Bacau, organizaţia care a implementat alături de Municipiul Bacău programul, există în continuare pentru a promova drepturile şi valorile tinerilor, să-i ajute să pornească cu dreptul în viaţă şi să le reprezinte interesele în demersurile lor.

Totodată, în cadrul acestei zile vor avea loc diverse concerte. Primul este cel al Adei Milea, ce va cânta în cadrul Galei „Restart” ce va începe după ora 15:00 la Teatrul de Vară „Radu Beligan” din Bacău. Accesul va fi gratuit, intrarea făcându-se pe bază de invitații. Se poate intra în posesia acestor invitații până pe data de 20 Aprilie 2018 la nr. de telefon: 0757728386.

Seara de evenimente se va încheia cu concertele semnate de casa de discuri numită „Culese din Cartier„. Subcarpați, respectiv Argatu’ & Moș Martin, vor cânta în Piața Tricolorului din centrul orașului Bacău. Aceste concerte vor avea loc după ora 20:00, intrarea fiind liberă. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Subcarpați se întoarce în Bacău după 2 ani. Ultimul lor concert a avut loc pe 19 Februarie 2016 în clubul The Stage din Bacău. Este fără doar și poate una dintre cele mai surprinzătoare apariții din underground-ului românesc al ultimilor 10 ani. Înființată pe 1 Decembrie 2010, trupa și-a format de la bun început o identitate muzicală proprie, combinând elemente din muzica electronică și hip-hop contopite cu versuri ce au ca temă principala valorile naționale ale poporului român. Dintre aceste teme, putem aminti revoluția de la 1989, perioada comunistă sau elementele satului și a țăranului român. A fost printre primele trupe ce a combinat elemente din folclorul tradițional românesc cu muzica electronică, acest lucru regăsindu-se în fiecare piesă lansată. Până la ora actuală, Subcarpați a lansat 5 materiale discografice, ultimul fiind „Satele Unite Ale Balcanilor” din anul 2016. Toate albumele se pot descarcă gratuit de pe pagina oficială a trupei. Este prima trupă afiliată casei de producții „Culese Din Cartier„, sub egida căreia se află și alte trupe și artiști precum Cred Că Sunt Extraterestru, Fantome, Frații Grime,  Argatu’, sau ceva mai recent, Celula De Criză. Subcarpați a fost, este și va rămâne mereu recunoscută pentru piese precum „Frunzuliță, iarbă deasă„, „Rege pe deal„, „Balada românului„, „Rabdă inima” sau ceva mai recent, ” ’84-’85 „.

Argatu’ este unul dintre cei mai apreciați producători muzicali din România ultimilor ani. Este afiliat cu marea familie Subcarpați, fiind frecvent asociat cu membrii trupelor Cred Că Sunt Extraterestru sau Frații Grime. A debutat oficial în anul 2012, până la ora actuală având 3 materiale discografice, toate intitulate sugestiv „Culese din Cartier”, înregistrate la casa de producții cu același nume. Totodată, are un album intitulat „Începuturi„, lansat în anul 2017. Acesta are 10 piese, fiind singurul sau album în care apare și în postura de interpret, nu doar de producător. Are piese realizate inclusiv cu Moș Martin precum „Cine suntem noi„. Are piese realizate în colaborare cu artiști precum Bean MC, Vali Umbră, AFO sau chiar Subcarpați, dintre care putem aminti „Rege pe deal„, „Camarad” sau „Să răsune-n țara noastră„.

Mai
5
sâm
Eleven Studio Show în Pub Centru Vechi 1925, Târgu Ocna @ Pub Centru Vechi 1925, Târgu Ocna
Mai 5@7:00 pm
Eleven Studio Show în Pub Centru Vechi 1925, Târgu Ocna @ Pub Centru Vechi 1925, Târgu Ocna

Sâmbătă, 5 Mai 2018, Pub Centru Vechi 1925 din orașul Târgu Ocna, județul Bacău, vă invită la „Eleven Studio Show”. Acesta este un eveniment hip-hop alături de artiști locali precum HawSimptomSpretera sau Balaur.

Eleven Studio reprezintă o casă de producție ce a luat naștere în 2014 din simpla pasiune pentru muzică. Aceasta este formată din 4 MC: Haw, Simptom, Balaur și Spretera. Studioul propriu-zis ce poarta același nume a fost înființat în același an, de către Ștefan Simion (Simptom), acesta ocupându-se în prezent de mix-ul și master-ul materialelor.

Simptom a.k.a Ștefan Simion, este co-fondator alături de Spretera, Haw și Balaur al casei de producție Eleven Studio și proprietarul de drept al studioului fizic cu același nume, din orașul Comănești. Acesta și-a început activitatea muzicală odată cu înființarea studioului, în anul 2014, deși până în prezent s-a dedicat muncii de studio (înregistrare/mix&master), având puține materiale muzicale lansate în online. În prezent, împreună cu colegii săi din Eleven Studio, Simptom este membru afiliat Escape Records.

Laur Vartolomei a.k.a Balaur este un alt tânăr MC (18 ani) din Comănești, județul Bacău, rapper la Eleven Studio și noul coleg Escape Records. În 2014 a activat împreună cu doi colegi (Haw și Ilie) în trupa Colateral. Pe 18 iulie 2017 a lansat primul sau mixtape solo – „Persista rezista”, în prezent lucrând la cel de-al doilea material. Principalele influențe muzicale ale sale sunt: Paraziții, Specii și Hip-Hop-ul East-Coast. Până la ora actuală, are piese precum „Ce faci?„, „V-ați pizdificat” sau „Bomba cu ceas„.

Cosmin Spătaru a.k.a Haw este un alt tânăr MC, aparținând Eleven Studio, colaborator cu Escape Records. Acesta are 20 de ani, iar activitatea sa muzicală a început în urmă cu doi ani. Până la ora actuală, are piese precum „Pentru visători„, „Povești de noapte” sau  „Pică Poarta„.

Spretera este cel mai nou membru al casei de producție, anunțând fuziunea dintre Escape Records și Eleven Studio. În vârsta de 19 ani, Matei Ionuț activează ca MC de 4 ani, provenind din Comănești. Până la ora actuală, are piese precum „Cutia Pandorei„, „Gânduri de bine” sau „Dau cu pace„.

Evenimentul din Pub Centru Vechi 1925 va începe undeva după ora 19:00, intrarea fiind liberă. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Iul
18
mie
Electric Castle 2018 @ Castle Banffy
Iul 18@3:00 pm – Iul 22@11:45 am
Electric Castle 2018 @ Castle Banffy  | Bonțida | Județul Cluj | România

Primele nume confirmate pentru Electric Castle 2018: Damian Marley, London Grammar, Netsky, Valentino Khan, Wolf Alice și mulți alții.

Tatăl: Bob Marley. Mama: Miss World 1976. Parteneri în proiecte muzicale: Mick Jagger și Dave Steward. Colaborări cu Bruno Mars, Gwen Stefani, Jay-Z, Skrillex, Rusko, Sean Paul și încă zeci de nume celebre. Premii: foarte multe, dar merită să menționăm măcar cele două Grammy. Și ca toate astea să poarte un nume, îndrăznim să spunem Damian Marley, primul headliner oficial al Electric Castle 2018.

Mai precis, Damian Robert Nesta „Jr. Gong” Marley, care este cel mai tânăr fiu al legendei muzicii reggae Bob Marley și cel mai de succes urmaș al lui pe linie muzicală. Dar să vorbești despre Damian Marley doar în termeni legați de impactul pe care numele său îl are este total nedrept. Muzicianul are deja o carieră de peste 20 de ani în care a lansat albume, foarte multe proiecte muzicale complexe și o nouă abordare în stilul reggae, mai aproape de dance, dar păstrând mesajele sociale puternice care i-au influențat copilăria. Cel mai recent album al său, din 2017, „Stony Hill”, sună foarte bine și o spun asta nu doar milioanele de fani pe care îi are în lumea întreagă, ci și criticii de specialitate.

Venirea lui la Electric Castle este o premieră pentru piața muzicală din România.

E deja o tradiție ca EC să aibă cel puțin o prezenta indie puternică la fiecare ediție, iar în 2018 este rândul celor de la London Grammar. Deși au avut nevoie de un singur album pentru a ajunge pe locul 2 în clasamentele britanice, London Grammar (Hannah Reid, Dan Rothman, Dominic Dot Major) resping total idea succesului „peste noapte”. Muzica lor este rezultatul multor experimente muzicale și ore de înregistrări, iar faptul că piesele lor au fost folosite în reclame celebre, precum ale casei Dior, sau pe coloana sonoră a unor seriale la modă a ajutat, dar nu a definit parcursul trupei. De altfel, de la succesul primului album, trupa a așteptat 4 ani pentru a lansa, chiar anul acesta, cel de-al doilea album, ajuns „No 1” în topurile britanice.

Aproape nimic nu te mai poate lua prin surprindere la Electric Castle și, totuși, îndrăznim să credem că un show cu acrobați la trapez, plutind în aer printr-o ploaie de confeti, într-un spațiu umplut de instalații bizare, s-ar putea să fie o experiență unică pentru toți participanții la festival. „Elrow” este, în acest moment, cel mai revoluționar concept de party dezvoltat în festivalurile din Europa, cu un lung șir de premii primite în ultimii ani. Vă mai spunem doar că britanicii care implementează show-urile Elrow nu fac economie la nimic: artiști, DJ, efecte speciale – toate sunt fără limită timp de 5 ore, cât durează petrecerea.

Discul de Aur, Discul de Platină si Dublu Disc de Platină, primele locuri in cele mai cunoscute topuri din lume, Netsky este superstarul drum and bass ce revine la Bonțida în 2018. După show-ul de acum 3 ani, DJ-ul și producătorul belgian a continuat să-și crească notorietatea cu fiecare nouă piesă pe care a lansat-o, precum și prin colaborările cu nume ca Lost Frequencies sau Digital Farm Animal.

Foarte cunoscut în lumea muzicală ca producător pentru staruri hip hop, dance sau pop, Valentino Khan a devenit cu adevărat notoriu în rândul publicului în 2015, când  „Deep Down Low” a fost votată cea mai ascultată piesă în rândul DJ-ilor. Este versatil și reușește să intre în zone muzicale foarte diferite, de aceea are în portofoliu piese înregistrate cu Diplo, Skrillex sau Sean Paul, pe care le va prezenta și în primul său show din România, vara viitoare, la Bonțida.

Pentru San Holo, DJ-ul olandez cu studii de chitară clasică la conservatorul din Rotterdam, anul 2018 este momentul în care va începe să folosească mai mult acest instrument în show-urile sale live, așa că va fi foarte interesant să-i descoperim noile direcții muzicale tocmai la prima sa prezență în România.

JP Cooper este cu totul altceva decât v-ați aștepta dacă îl cunoașteți doar din „Perfect Strangers”, hit‑ul pe care l-a compus, acum doi ani, pentru Jonas Blue. JP Cooper a reușit să strângă peste un miliard de streams încă înainte de a-și lansa primul album, iar acum că acesta este pe piață după o muncă de 3 ani în studio, îl veți putea asculta, în premieră, la Electric Castle 2017.

Wolf Alice merită căutați în programul festivalului măcar pentru a vă convinge că hit-ul lor „Moaning Lisa Smile” sună excelent în varianta live. Mult mai punk și mult mai maturi, The Horrors ajung la EC 2018 în anul în care își serbează 10 ani de carieră. The Horrors sunt mai deciși ca niciodată să revină la zona dark a muzicii lor, perfectă pentru atmosfera unui castel de secol XIV. Quantic Live Band, respectiv DJ Quantic și o trupă live de instrumentiști de carieră, aduc la Bonțida atmosfera sud- americană în ritmuri de jazz, funk și nu-soul.

Metalcore e un stil care se va regăsi și în viitoarea ediție de festival, iar lista trupelor din această zonă muzicală este deschisă de către Northlane. Australienii sunt de aproape un an într-un turneu continuu prin lume pentru a-și promova cel de-al patrulea album, turneu ce va include și o oprire între 18 și 22 iulie în România.

EC 2018 rezervă o seară specială pentru Hospitality Records, una dintre cele mai importante companii de înregistrări din zona de drum and bass. Label-ul strânge anul colecții impresionante de premii pentru artiștii săi, dintre care High Contrast, London Electricity, Krakota, Makoto sunt printre cei care vor fi prezenți în programul special pregătit pentru Bonțida.

Fiți siguri că nu ratați Dubioza Kolektiv, cei mai efervescenți cetățeni ai Bosniei, Cancer Bats, un hardcore punk venit tocmai din Canada, sau carismaticii olandezi de la Kriss Kross Amsterdam. Nastia, DJ-ul ucrainean îndrăgostit de jazz și Fakear, artist foarte popular în Franța, apar și ei pe lista artiștilor confirmați.