Concert Bucovina în Bacău – Păreri la rece (poze/video)

GraphMethodException: Unsupported get request. Object with ID '828001393955454' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api

Vinerea trecuta în Pub S4, a avut loc primul concert al trupei Bucovina în Bacău, din anul 2015. Trupa a revenit dupa aproape 5 luni printre fanii băcăuani. Față de tura trecută, a fost mai puțină lume, dar oricum a fost peste media unui concert obișnuit. Au fost fani de toate vârstele, începând de la tineri și terminând cu persoane trecute de a doua tinerețe. Exact la intrare, trupa avea de vânzare tricouri, modele mai vechi, sau modele aniversare cu ocazia celor 15 ani de existenta, albumul „Sub Stele„, stickere ș.a.

Concertul a început undeva după ora 22:40, printre primele piese aflându-se „Luna peste vârfuri„, „Bucovina, inima mea” sau „Sunt munți și păduri„. Publicul s-a manifestat frenetic încă de la prima melodie, aceștia cântând piesele în sincronizare cu trupa, făcând headbang sau mosh-pit. De-a lungul serii, s-au putut auzi piese de pe toate albumele semnate Bucovina. De pe EP-ul „Duh„, aceștia au cântat toate piesele, cele mai aclamate fiind „Straja„, „Vuiet Negru de Izvor” și „Mestecăniș„. Același lucru a fost valabil și pentru albumul „Ceasul Aducerii Aminte„, piese precum „Țara de dincolo de vârfuri de brad„, „Vinterdoden” sau „Strașnic neamul meu” auzindu-se în Pub S4. De pe ultimul lor album, „Sub Stele„, s-au putut auzi piesele „Zi după zi, noapte de noapte” sau „Râul vremii„.

Ultimele piese ale serii au fost „Năpraznică Goană” și „Râul Doamnei„, trupa retrăgându-se în culise. Apoi publicul a strigat „bis, bis„, și trupa a revenit pe scenă. Crivăț, unul dintre vocalii celor de la Bucovina, a mulțumit fanilor prezenți care „s-au retras din sânul familiei în timpul ăsta pentru a veni la concert„. Ultimele piese ale serii au fost „Mestecăniș” și „Spune tu, vânt„. Crivăț a mulțumit la finalul concertului fanilor prezenți și a spus că „de data asta chiar am terminat„.

După concert, s-a format o coadă impresionantă la culise. Trupa a stat alături de toți fanii pentru o poză, un autograf sau pur și simplu un „mulțumesc pentru concert”. E de apreciat că Bucovina își respectă fanii și sunt conștienți că fără ei n-ar fi nimic. A fost un concert reușit, chiar dacă au fost mai puțini oameni ca la concertul anterior cu Bucovina. A fost Săptămâna Mare, totuși, e un motiv plauzibil. Bacăul totuși n-a dezamăgit și a arătat că nu contează ce sărbatori sunt, unele concerte nu se ratează cu una cu două. Așa a fost și-n cazul celor de la Bucovina, care se vor mai întoarce prin toamnă în Bacău, atunci când vor lansa un album nou.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *