Concert tribut „Pink Floyd” in Bacău – Păreri la rece

Pe data de 22 august 2014, în clubul Pub S4 din Bacău a avut loc un concert tribut formației Pink Floyd. În prim-plan a fost formația băcăuană Thunder, o formație înființată undeva prin martie-aprilie a acestui an. Acesta a fost al doilea concert oficial al acestei formații. Spre surprinderea multora, clubul era destul de plin; față de alte concerte unde sunt doar 10-20 de oameni, acum erau vreo 50-60. Am putea spune că intrarea liberă a constituit un factor major asupra prezenței publicului la acest eveniment, dar, nu cred că a fost cazul, din cauza că am văzut persoane care erau pur și simplu la o bere într-o seară de vineri.

Cu toate că pe afiș scria ora 20:00, concertul a început undeva după orele 22:00. Prima chestie care am remarcat-o a fost componența formației. Toboșarul a fost singurul membru neschimbat în formație, restul erau noi, ceea ce mi s-a părut destul de ciudat. Înteleg că-i o formație debutantă pe scena muzicala, dar, e puțin ciudat să schimbi 80% din formație doar după un concert.

Având în vedere că pe afiș scria clar că-i un concert tribut „Pink Floyd”, nu pot omite faptul că Thunder n-a avut pe scenă o orgă. Pink Floyd au compus de-a lungul carierei lor piese în care orga nu lipsea. Dar acest lucru a fost acoperit destul de repede odată cu începerea concertului.

Thunder a început cu piesa „Time”, iar publicul și-a dat seama de acest lucru odată ce-au început să apară pe fundalul scenei din Pub S4 imagini și sunete cu multe ceasuri. În clipurile care s-au derulat de-a lungul serii se auzea orga și efectele speciale specifice formației Pink Floyd, dar celelalte instrumente se auzeau strict de pe scenă. A fost destul de interesant faptul că Thunder avea o vocalistă, nicidecum un vocalist (ca-n Pink Floyd). Aceasta a reușit să-și adapteze vocea pe cântecele celor de la Pink Floyd, și suna destul de interesant.

A doua piesa a serii a fost „Money”. De-a lungul serii publicul a putut să-și dea seama de piese numai uitându-se pe fundalul scenei din Pub S4. Spre exemplu, aceasta piesă a început cu videoclipul oficial al formației Pink Floyd și cu sunetele specifice de monezi cu care începe piesa „Money”.

A treia piesa a serii a fost unul dintre hit-urile celor de la Pink Floyd, „Another brick in the wall”. Publicul a recunoscut piesa încă de la primul riff, și a cântat piesa cot la cot cu formația.

A patra piesa a serii a fost „Confortably Numb”. Unii fani ai formației au început să-și dea tricourile jos, să facă headbang, chiar stage diving. A fost cam ciudata faza, pentru că Pink Floyd nu e o formație cu un sunet extrem care să te facă să faci astfel de lucruri. Nu m-ar fi mirat dacă vedeam și-un mosh pit, chiar tindeam să cred că se va întâmpla asta, dar, din fericire, nu s-a întâmplat.

La un moment dat, publicul a început să strige „bis, bis”. Radu (toboșarul trupei Thunder) a spus că vor cânta ca „bis” piesa „Another brick in the wall”, imediat după ce vor cânta piesa „Echoes”. Ultima piesa a celor de la Thunder a fost „Echoes”.

Imediat după „Echoes”, au urmat ca „bis” piesele „Time” si „Another brick in the wall”.

Concertul s-a terminat undeva pe la vreo 22:40. Radu (toboșar Thunder) a prezentat membrii formației, și apoi au coborât de pe scenă. Aceștia au fost felicitați după concert de prieteni, fani, și nu numai. A fost o prestație destul de reușita din partea acestora, dar, e puțin ciudat sa faci concert tribut doar cu 5 piese. Nu zic că ar trebui să existe o limită minimă de piese la un concert tribut, dar, odată ce organizezi un concert tribut, automat ar trebui să ai cel puțin 8-9 piese.

Per total, un concert destul de reușit pentru finalul acestei veri în „Pub S4”, ușor dezamăgit că n-am auzit „Wish you were here”, una dintre cele mai cunoscute piese de la Pink Floyd. Dar, având în vedere că formația nu există de multă vreme, nu condamn piesele alese și nici prestația acestora. A fost destul de reușită.

Pozele de la acest eveniment le puteți găsi pe pagina noastră de facebook.

Viitoarele evenimente muzicale le veți putea găsi în continuare pe Eragon Vibes.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *