Din culise: Ce se afla in spatele unui BILET?

Dam startul unei noi rubrici, destinata culiselor. Cu aceasta ocazie, incercam sa ne deschidem si sa va invitam cu noi, la o plimbare prin spatele scenei. Auzim la majoritatea evenimentelor, unde luam parte, nemultumiri de genul… „E cam scump biletul„, „Line-up-ul nu e cine stie ce„, „A fost organizarea proasta” sau „De ce nu se aduc si la noi artisti ca cei din afara„.

Raspunsul e simplu. La o analiza amanuntita, din pretul acelui bilet, trebuie platit onorariul catre artisti, la care se adauga drumul si cazarea acestora, de cele mai multe ori. De aici se mai scade si impozitul pe fiecare bilet in parte, sa nu uitam si de cheltuielile destinate promovarii online, cat si pe offline. Pana aici probabil nimic nou, dar cati au idee ca trebuie platita contabilitatea, remuneratiile catre tehnicieni si oamenii ce sunt in organizare? Iar ce e mai important, chiria spatiului.

Ca o simpla abstractie, in mod ideal, un eveniment este numit de succes, daca in urma tuturor platilor, reusesti sa pui deoparte o anumita suma de bani, pentru a avea un buget, ca sa poti realiza un urmator eveniment.
In mod real, un eveniment se sustine prin plata fiecarui bilet in parte.

In spatele unui BILET se afla perseverenta celor care cred in comunitate si in public, si oboseala celor care nu renunta pentru ca ARTA se vinde prost.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *