Franț & Cazacov – Hades

184

Franț și Cazacov sunt doi MC din București, aflați momentan în rap-ul underground românesc. Cazacov, ajutat de mai mulți colaboratori, a lansat mixtape-ul intitulat sugestiv „Meniul Zilei„. Acesta conține 8 piese, toate fiind lansate de-a lungul ultimelor 7 luni. Primele piese oficiale de pe acest mixtape au fost „La Răsărit„, „Din altă viață” și „Numai„. A urmat apoi „Recomand” la o distanță de câteva luni și „Sună cam bine„. Trebuie menționat că aceste 5 piese sunt cântate doar de Cazacov, ultimele 3 fiind cântate în colaborare cu alți MC afiliați casei de producție Dacia Records. A urmat piesa „Uita„, realizată în colaborare cu Hoffy; este cea mai vizionată piesă de pe acest mixtape până la ora actuală, adunând peste 8000 de vizualizări pe YouTube. În urmă cu 2 săptămâni a fost lansată piesa „Ultimul tren„, realizata în colaborare cu TZU.

Hades„, după cum spune Cazacov, „are onoarea să inchidă „Meniul Zilei” „. La fel cum spune titlul, este o piesă în care se pot remarca motive întunecate, asemănătoare zeului infernului numit Hades. Franț și Cazacov reușesc să facă o paralela cu infernul întâlnit pe străzile de cartier, urmat de exemplele de rigoare. E de remarcat faptul că beat-ul se schimba în momentul în care Cazacov își începe partea. Acest beat, realizat de Sergiu Niță (Aka Serghie), trece de la unul întunecat la unul meditativ. Toate acestea, combinate cu imagini din scurt metrajul estonian „Põrgu” din anul 1983, fac din „Hades” cea mai complexă piesă de pe mixtape-ul „Meniul Zilei”.

Versurile și interpretarea au fost asigurate de Franț și Cazacov, cel din urmă ocupându-se de montajul clipului și a beat-ului. Mix-ul și master-ul a fost asigurat de Franț. Nimic nu ar fi fost realizat fără ajutorul celor de la Dacia Records, studioul unde au înregistrat mixtape-ul „Meniul Zilei”.
4 thoughts on “Franț & Cazacov – Hades

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *