From Underground with love # 1 : Slim Rocka

From Underground With Love este un proiect prin care vom sta la o discuție amicală cu dj, selectori și artiști din undergroundul autohton, luând astfel pulsul mișcării. Primul invitat, un tânăr din noua generație de dj talentați, direct din inima Clujului, Slim Rocka!  

Lectură plăcută !

”Salutare!

1. Pe piața muzicală sunt foarte multe stiluri care evoluează constant. Ce te-a facut să alegi hip hop-ul și mai ales să îi rămâi fidel?

Salut!
Nu m-aș putea lăuda cu faptul că sunt fidel hip-hop-ului 100%. Sunt atâtea tipuri de muzică și de culturi frumoase încât ar fi păcat să ne limităm la unul singur. Decizia de a mixa rap și beat-uri de rap a venit odată cu pick-up-urile. La pachet.

 

  1. Cât de importantă a fost întâlnirea cu Dj Undoo și câștigarea concursului de scratch organizat de Artskul, în cadrul Electric Castle, ediția 2014?

A fost unul din momentele alea în care vezi clar că este o bifurcație în drumul tău și trebuie să continui pe cel bun. Mă bucur foarte mult că am ales să mă mut în București și să urmez cursul lui Undoo acolo și că am cunoscut atâția oameni faini în 2 luni. Pot zice liniștit că mi-a schimbat viața…în bine și aș vrea să mulțumesc familiei Artskul că m-a adoptat și că m-au șlefuit un pic.

 

  1. Atât în țară cât și în Cluj ai organizat și ai pus muzică la diferite evenimente și festivale și alături de diferiți artiști. Cum este pulsul actual al mișcării hip hop de la noi? Dar în Cluj cum au fost primite acele evenimente? Vei continua seria lor?

Momentan, hip hop-ul e într-o fază ciudată la noi. Lumea ascultă aceeași muzică la nesfârșit și se ceartă online pe gusturi. Nu există nici o reacție în momentul în care pui o piesă pe care n-a mai auzit-o nimeni și se uită cruciș când le zici că trebuie să plătească 10 lei să vadă 2-3 DJ sau 15 lei pentru o trupă. Până și cei care luptau odată împotriva pirateriei își postează muzica gratis pe net și își bazează veniturile pe banii din concerte, dar lumea stă acasă și mai bine își iau un pet de bere și mai fac niște caterincă pe net.

Cu toate astea, văd acum un interes mai mare pentru cultură decât în anii anteriori și văd artiști noi cu stiluri noi (NCTK, Macanache, DJ Dash, Antifon, Brain Potion pentru a numi câțiva), văd o nouă emisiune online, „Mic Check” a lui VD și mai văd lansări de albume în fiecare lună (romaNecredinciosu, NCTK, Spike, Omu Gnom și mulți alții). Big up și sper să continuăm în ritmul ăsta.

La Cluj am început seria de evenimente anul trecut în vară și până acum a mers bine. Urmează un nou sezon de „Flying Beats” la Flying Circus PUB și vreau să schimb un pic placa. Dacă până acum am tot avut invitați DJ, de acum o să încerc să aduc câte un MC din țară care să dea câteva bucăți cu mine. Primul o să fie Nerub, săptămâna viitoare pe 6 August.

 

  1. Cum a decurs turneul susținut alături de Omu Gnom în țară? Ai veun oraș preferat unde te-ai simțit cel mai bine?

Prin țară au fost bune și rele, normal. M-au surprins plăcut Iași și Timișoara, dar cred că se știe deja că pulsul rap-ului românesc îl iei la București și da, acolo m-am simțit cel mai bine pe scenă.

 

  1. Din câte știm vei pune muzica și la Airfield la scena de hip hop. La ce să ne așteptăm de la acest festival, dat fiind faptul că line-up-ul, cel puțin pe partea de hip hop, este unul într-adevăr genial.

Line-up-ul este genial, dar sunt sigur și de faptul că festivalul în sine va fi pe măsura așteptărilor. Aștept cu nerăbdare să văd toată mișcarea din România acolo și să bem o bere în familie.

 

  1. Ce asculți de obicei? Mai mult rap de la noi sau de afară?

Nu mă limitez niciodată la aceste două categorii de muzică. Ascult orice și pe oricine are ceva de zis. Ascult și Drum and Bass și Rap Românesc și Joey Bada$$ și Phunk B și producători de Glitch Hop sau Trip Hop, dar și Dub sau Grime cu aceeași plăcere.

 

  1. Selecția pentru un set în funcție de ce criterii o faci? Ții cont de ce crezi că i-ar plăcea publicului să asculte sau predomină piese preferate de tine?

Încerc întotdeauna să mulțumesc publicul pentru că, până la urmă, suntem in clubul ăla sau la festivalul ăla să ne distrăm toți, nu doar eu. Gusturile oamenilor sunt diferite și nu poți ignora acest fapt, dar DJ-ii mai au și responsabilitatea de a promova și duce mai departe un stil sau o cultură și atunci în seturi trebuie să ai și piese pe care nu le-a auzit nimeni niciodată. Diferența o face publicul, dacă e deschis la nou sau nu.

Selecția o fac, de obicei, pe loc în funcție de pulsul publicului.

 

  1. Ce planuri ai de viitor ca și dj? Unde vrei să ajungi? Te-ar tenta să pui muzică și în afară?

Ca și DJ aș vrea să umblu în continuare prin țară la evenimente și să cunosc oameni. De ajuns, vreau să ajung peste tot pe unde n-am fost. Nu am un țel anume și nici nu vreau să zic că vreau să ajung „ca ăla”. Drumul fiecăruia e unic și și eu sunt curios ce mă așteaptă.

 

  1. Nominalizează cel puțin un dj și artist ce a avut o influență majoră asupra ta.

Evident, am un respect enorm pentru „tăticii” culturii Hip Hop: DJ Kool Herc, Eric B & Rakim, The Sugar Hill Gang, KRS-One, Nas și mulți mulți alții și aici țin să amintesc și de cei de la noi care au susținut mișcarea de la început: Delikt, DJ Sleek, Methadon 3000, Ghetto Daci, Deceneu și din nou, lista este lungă și bună. Mă opresc aici.

Mi-e greu să dau un singur nume dar dacă ar trebui să ascult un singur artist de acum încolo probabil aș alege „A Tribe Called Quest”. 

 

  1. Un mesaj pentru ascultătorii de hip hop de la noi.

Haideți la concerte și cumpărați albumele. Artiștii voștrii preferați nu pot trăi din muzică dacă nu fac bani din asta și dacă nu fac bani din asta nu vor mai face muzică. E atât de simplu.

Pace și respect tuturor!

Ne vedem la Airfield! ”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *