Interviu cu Chimist (Chimist Records BEATS)

1455900_591498767583011_1352115552_n

Astăzi avem plăcerea să vă prezentăm un interviu cu producătorul şi beatmaker-ul Chimist care e dornic să răspundă la un set de 10 întrebări pregătite pentru acesta cu scopul de a vă ajuta să vă familiarizaţi cu ceea ce reprezintă artistul.

Î: Salut, Chimist! Înainte de toate spune-mi ce te-a determinat să-ţi alegi numele de şcenă?
R: Salut, salut! E poveste mai lungă. Până să ajung la Chimist, am avut alte nume de şcenă, dar fiecare a fost reprezentativ. Primul nume pe care l-am avut a fost Peşte. Eram DJ pe vremea aia. Lumea mi-a dat acel nume. Nu spun de ce.
Apoi a venit vremea când mi-am spus Biggz. Venea de la constituţia mea atletică. Sunt mai bine făcut.
După Biggz a venit Celebru Anonim. Numele acesta mi l-am dat pe vremea când începusem să fiu şi mai pasionat de producţie. Eram la inceput şi nu mă ştia nimeni, dee aici Anonim… iar Celebru de la statutul care îl voiam pe atunci şi pe care încă îl vreau, rezultând Celebru Anonim.
Iar în cele din urmă, Chimist. Aici e mai profundă treaba. M-am gândit aşa: ce este un chimist adevărat? Ce face el? Pe scurt, este un om care lucrează cu multe substanţe şi le combină până ajunge la un nou rezultat. Aşa fac şi eu, de aceea sunt Chimist, în schimb eu mă joc cu sunetele, le amestec, le întorc, le lucrez şi aşa mai departe, până ajung la un nou rezultat, ca un chimist adevărat.

Î: Ce stiluri ai abordat până în prezent?
R: Pot spune că încerc să abordez cât mai multe stiluri şi să fiu cât mai „maleabil”, dacă pot folosi acest termen, încât să fiu pe filmul multora dintre Emcee. Am făcut instrumentale trap, underground, old school, ba chiar, din când în când am fost şi pe filmul instrumentalelor comerciale sau reggae.

Î: De cât timp te ocupi de productie şi cu cine ai avut plăcerea de a colabora?
R: Muzica îmi este amantă de prin 2005. Pe vremea aia începeam a fi Dj. Făceam mix-uri, remixuri, chestii de acest gen.
Din ce în ce mai mult am devenit tot mai apropiat de muzică. La început mi-a fost amică, apoi mi-a devenit prietenă. Acum imi e amantă.
Cu timpul am început să fiu interesat din ce în ce mai mult de producţie. Am început cu softul E-Jay. Majoritatea au inceput cu el. Apoi am încercat din ce în ce mai multe softuri, până am ajuns să îmi placă producţia mai mult decât orice altceva. Suntem în 2014 acum. Instrumentale fac de vreo 4-5 ani, dar la modul profesional sau foarte serios mă ocup de producţie de 2 ani, poate 2 ani şi jumătate.
Până în prezent am colaborat cu Cosy, Rappa, Maich, EnerGIA, Chica Con Canna, Kaos şi multi altii.

Î: Numeşte o parte dintre artiştii cu care ţi-ai dori să colaborezi.
R: Cei cu care mi-aş dori să colaborez sunt foarte mulţi. Pot numi câţiva dintre ei:
DOC, Deliric, Vlad Dobrescu, Dragonu, Stres, Pacha Man, Flou Rege sau Alan & Kepa. Lista poate continua.

Î: De la aparatură la programe, cu ce „jucării” lucrezi?
R: În momentul de faţă nu lucrez decât cu programe. În viitorul foarte apropiat m-am gândit să achiziţionez ceva scule pentru un home studio decent, însemnând, controler cu clape, controler cu paduri, o placa audio externă, monitoare, un microfon. Lista programelor este mare, însă nu lucrez cu toate.
Am în PC următoarele: FL Studio 11, Cubase 7, Adobe Audition CS6… iar lista continuă. Unele le folosesc mai rar, altele mai des, iar altele deloc pentru că încă nu le-am studiat îndeajuns.
Folosesc uneori FL Studio, in Adobe Audition CS6 lucrez la mix/master, la care folosesc pachetul de pluginuri de la Waves versiunea 9. De deasemenea folosesc şi versiunea din 2013 de Magix dar şi versiunea din 2014.

Î: Cu ce te ocupi atunci când nu-ţi urmezi calea?
R: Pot spune că de fiecare dată când am timp liber aleg să îl folosesc pentru muzică. Chiar dacă nu îl folosesc să produc vreun instrumental, mă documentez şi lucrez. Îmi folosesc tot timpul pentru a mă perfecţiona.
In rest, în spatele omului Chimist se află un om ca oricare altul, care lucrează, care are familie, care face ce face oricare dintre noi.

Î: Ce ţi-ai propus să faci în 2014?
R: E foarte clar ce mi-am propus pentru anul 2014. Tot ce vreau să fac este să mă fac cât mai auzit, să am colaborari din ce în ce mai însemnate, să îmi lucrez sunetul instrumentalelor încât să fie cât mai fin (lucru pe care deja l-am început), să lucrez cât mai multe instrumentale şi de ce nu să şi vând la fel de mult.

Î: Dacă ai putea să renaşti, crezi că ai alege tot muzica? De ce?
R: Nu ştiu ce să spun despre renaştere, însă în cazul în care asta se va întâmpla, cred că aş alege tot aceleaşi pasiuni pe care le am în prezent. Bineînţeles, cred că la fel de mult ca şi acum aş face şi atunci, aş alege fără doar şi poate, muzica.

Î: Cu ce te diferenţiezi faţă de ceilalţi producători?
R: Nu ştiu care să fie acel ceva care să mă diferenţieze de ceilalţi producători. Fiecare producător are stilul lui şi fiecare este bun în felul său.
Dacă ar fi să mă gândesc la ceva care mă diferenţieze de ceilalţi, zic că ar fi poate faptul că în fiecare instrumental care il fac, încerc să introduc un aer nou. Aici mă refer la influenţe de peste ocean, din muzica celor de acolo. Rar văd la noi influenţe noi, ca cele la care am făcut referire şi sunt de părere că asemenea influenţe ar fi bine venite în muzica noastră, cred ca ar da un aer mai fresh.

Î: Unde te pot găsi cei interesaţi de munca ta?
R: Mă pot găsi uşor. Am un site, mai bine spus un magazin online unde îmi vând instrumentalele: Chimist Records BEATS .
Sau mă pot găsi pe:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
SoundcloudProject Manager at Hip Hop Brain && Chief Editor at Eragon Vibes.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *