Interviu cu dj Keeble: despre experiența Electric Castle

Photo 10.05.2016, 18 58 43

I-am remarcat setul atent lucrat încă de anul trecut, la Booha Mansion Stage la Electric Castle Festival. Remarcasem, desigur, dinainte, la evenimentele locale, calmul și minuțiozitatea lui atunci când se află la pupitru. După ce au fost anunțați câștigătorii dj contest-ului organizat de cei de la Electric Castle, am aflat cu bucurie că ieșeanul Bogdan Floria aka dj Keeble, va face parte din nou din line-up-ul acestui mare festival. El a acceptat să povestim câte ceva despre experiența sa de dj, despre evenimentele EDM…despre muzică în general, adică despre ceea ce ne face fericiți și ne aduce împreună mereu.

Salut Keeble! În urma dj contest-ului de la Electric Castle Festival, se pare că și anul acesta îți putem asculta setul la Booha Mansion Stage. Felicitări! Ce pregătești pentru public?

Buna, Mara. Ma bucura faptul ca voi participa la festival pentru al doilea an consecutiv, big up Shiver & organizatorilor cu aceasta ocazie. Anul acesta voi pune muzica in cea de-a doua zi de festival, vineri dupa-amiaza. Din punct de vedere muzical, voi aborda un set lejer, de vara. Consider ca cel mai important aspect este sa simti pulsul publicului si sa te mulezi si dupa dorintele acestuia, indiferent de setul pe care l-ai pregatit.

Povestește-ne puțin și despre experiența de anul trecut! Cum te-ai simțit făcând parte din line-up-ul unui asemenea festival?

Este un sentiment special sa asculti artistii tai preferati, insa si sa ramai placut surprins de unii care pana in acel moment poate nu ti-au captat interesul. Am avut ocazia sa cunosc niste oameni minunati la scena Booha pe care sunt foarte nerabdator sa-i revad.

Photo 10.05.2016, 18 59 49

Dar despre public…ce impresii ai avut despre atmosfera generală?

M-a bucurat enorm faptul ca am primit feedback pozitiv  de la multe persoane din alte orase, care au continuat sa-mi urmareasca activitatea in mediul online. Per total cred ca publicul a fost foarte multumit de intreg festivalul. Toata lumea cunoaste episodul ploii, insa cei din organizare si-au canalizat toate resursele sa repare caile de acces si au facut toate eforturile necesare pentru a oferi conditiile potrivite.

Cu ce te-a îmbogățit experiența acestui festival?

A fost o experienta minunata, care m-a ambitionat sa ma dedic mai mult muzicii. Am plecat de la Cluj cu multe amintiri si convins de faptul ca voi reveni si anul acesta. Atitudinea oamenilor a fost una pozitiva, usor usor conturandu-se unul dintre cele mai speciale momente de vara trecuta pentru mine.

Având în vedere și amploarea festivalului Electric Castle, ce părere ai despre scena EDM din România?

Nu poate decat sa ne bucure faptul ca Romania este pusa pe harta festivalurilor europene ca o posibila destinatie de vara. Ca dj si consumator de muzica electronica, incurajez explorarea acestei zone si organizarea de cat mai multe evenimente. Consider ca industria la nivel national merge intr-o directie buna. De la an la an, numarul de optiuni creste in materie de festivaluri si evenimente culturale. Din punctul de vedere al muzicii electronice, orasul nostru nu a reusit sa tina pasul cu ceilalti poli ai tarii. Clujul are cele mai importante festivaluri de muzica electronica din tara, cluburi precum Midi sau Boiler, suport din partea autoritatilor. Anul trecut orasul a obtinut statutul de Capitala Europeana a Tineretului. Iasului nici macar candidatura nu i-a fost acceptata la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021. Asta spune multe.

Care a fost parcursul tău în ceea ce privește afirmarea pe aceasta scenă?

In 2010 am inceput sa mixez la primele evenimente pe plan local. Cred ca toata lumea din oras isi aminteste cu drag de perioada Zona (vezi aici). Dupa un an, am avut onoarea de a participa la B’estfest 2011 si de a pune muzica pe aceeasi scena cu Caspa. Timp de aproximativ 2 ani am avut o emisiune la radio-ul Drums.ro (big up Acidtech). In continuare, lucrurile au evoluat rapid, participand la festivaluri precum Subsonic, Maraton Festival, Tare ca Piatra, One Love, Street Delivery si altele.

Ce artiști te inspiră?

Mult prea multi. Insa, daca ar fi sa-i numesc pe cei mai recenti, acestia ar fi: EZOneman, Mr Carmack si Rl Grime.

Cum îți influențează prestația publicul de la un eveniment?

Conteaza foarte mult energia pe care o transmite publicul. Este un sentiment aparte sa vezi cum toti zambesc si pentru o clipa uita de telefoane. Sa raman fidel gusturilor mele muzicale a fost un aspect foarte important, considerand ca rolul meu este sa gasesc un echilibru intre ‘educarea’ si distractia publicului. Cateodata e posibil sa devin o pacoste pentru cei care-mi urmeaza la pupitru datorita depasirii timpului alocat, insa sunt sigur ca sunt inteles.

La ce evenimente te mai putem asculta în perioada următoare?

Pe 27 mai alaturi de Sukh Knight si familia Chase the Sun. Fac un apel cu aceasa ocazie catre toti sustinatorii scenei underground din Iasi. Poate suna cliseic, insa avem nevoie de sustinerea voastra pentru a furniza in continuare evenimente de calitate.

Categoric. Ne găsim pe 27 mai în Club Fever. Noi îți mulțumim tare mult, Keeble și abia așteptăm să te ascultăm la vară!

Check it out: https://soundcloud.com/keeble_bogdan!

Photo 10.05.2016, 18 59 22
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *