Interviu Dj DASH | Ce este „On the Vibe Side” ?

La scurt timp după prezentarea teaser-ului „Nori Pe Cer” am luat legătura cu Dj DASH, un Dj foarte interesant care activează în undergroundul românesc încă din 2007. Am considerat că omul este destul de implicat în treabă, așa că am picat de comun acord să facem un interviu unde să punem cap la cap mai multe lucruri și să aflăm împreună cine este și cu ce se ocupă Dj DASH.

Eragon: Pentru început, cine este Dj Dash și ce îl definește când își joacă rolul de artist ?

Dash: Un om simplu care speră să crească prin muzica lui fiind definit de instrumentale cu mult balans și fresh cuts.

Eragon: Ce genuri de muzică consumi în general ?

Dash: Hmm..Sampland foarte mult întru cam în toate genurile de muzică. Ascult foarte mult Jazz, Soul, Funk și bineînțeles Hip Hop  și aproape toate derivatele din aceste genuri.

Eragon: Ce părere ai despre evoluția hiphop-ului din ultimii ani ? și pe plan muzical, unde te vezi în viitorul apropiat ?

Dash: A evoluat mult dar nu cum mi-am dorit eu, enough said! Sincer? nu știu dar sper că reușesc să împart vibe-ul și ceea ce simt prin tot ce fac.

Eragon: Phunk B în cadrul unui interviu realizat de BlackSheep Sound a confirmat că o să apari pe Noptembrie13, ce ne poți spune despre această colaborare, colaborarile din trecut și cele ce vor urma ?

Dash: Phunk B avea nevoie de un dj pe piesă, am fost recomnadat de către Infinitu’ și restul e istorie. Țin să le mulțumesc pe această cale! Pace vouă fraților!….. Apropo piesa o să rupă!

Eragon: Într-un mod cât mai amănunțit și detaliat, ce ne poți spune despre On The Vibe Side ?

mhm

Dash: On The Vibe Side este un post de radio online înființat împreună cu Adnana Sun, Andrei Gogiu și Lala VonDoom. A luat naștere acum o lună din dorința de a crea o platformă muzicală pentru producătorii și dj-ii ce activează în zona hip hop, soul, jazz și funk. On The Vibe Side Radio Bumpin 24/7 este un radio care promite multe pe viitor, pentru moment rulează de pe o versiune beta, urmând ca în scurt timp să fie finalizat un website, aplicații pentu ios și android, emisiuni diversificate, dj implicați atât din România cât și din afară și evident multă muzică bună.

Urmăriți Radio On the Vibe Side pe Facebook, Twitter si Tumblr

Eragon: De curând a apărut pe Youtube teaser-ul piesei ”Nori pe  cer” ce ne poți spune despre acest material și cam când crezi că o să iasă din cutie ?

Dash: Cred că la acesta întrebare Antifon este în măsură să vă răspundă. Pe scurt, este o piesă în cloaborare cu Bocaseca, de pe noul lui material. Instrumentalul este produs de către Etalosed iar eu m-am ocupat de cut-uri.

Eragon: Ce proiecte de viitor ai și unde te vor putea găsi oamenii interesați de tine și producțiile tale ?

Dash: Anul acesta, pe 25 ianurie am dat drumul pe net unui EP intitulat „Foreign Exchange” în colaborare cu Aonair, un mc din Stalele Unite, mai exact din Madison, Wisconsin. Am dat de el pe Soundcloud, i-am dat follow și like la un track, el mi-a ascultat o parte din instrumentale și mi-a propus să facem ceva. De la o piesă s-a ajuns la 6 care s-au transformat în cele din urmă într-un EP. Proiecte sunt multe și sper să tot fie. Am să apar pe diferite materiale ale mai multor mc, rămâne de văzut cum se vor desfășura lucrurile. Oamenii interesați de ceea ce fac, mă pot găsi pe : Pagina de Facebook, Profilul de Soundcloud, Bandcamp si Mixcloud

[bandcamp width=350 height=470 album=3794244413 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false] Eragon:  Am pregătit și un set de  întrebări  fulger ! să începem.

Eragon:Un top cinci albume ?

Dash: Nas – Illmatic, Company Flow –  Funcrusher Plus, Notorious Big a€“ Ready To Die, The High  & Mighty – Home Field Advantage, Heltah Skeltah – Nocturnal.

Eragon: Ultimul producător care ți-a atras atenția în mod plăcut ?

Dash: Aș spune Kev Brow însă J Dilla va fi mereu acolo în suflet

Eragon: Dacă ai putea invita cinci mcee străini pe scenele din România, care ar fi aceștia ?

Dash: Ran Reed (nu știu dacă mai activează), Edo G, Kool Shen, Light the MC, Raekwon.

Eragon: Enumera cinci artiști cu care îți dorești să colaborezi/ să fi colaborat

Dash: Cu taica Bean care a fost și este o mare influența pentru mine, Norzeatic, Kazi Ploae, Vlad Dobrescu, Vali Umbră și fratele Antifon dar€™ el face parte din familie.

Eragon: Cinci dj favoriți ?

Dash: Dj Mr. Len (Company Flow), Dj Qbert, Dj Premier, Dj Netik, Dj Shadow.

Eragon: Last one, spune-mi trei oameni din lumea muzicii care te inspiră și influențează

Dash: J Dilla, Dj Premier, Kev Brown

Eragon: Ce ai de transmis oamenilor care-ți urmăresc activitatea și cititorilor Eragon ?

Dash: Să aveți multă răbdare în tot ce faceți,să fiți voi chiar dacă sunteți influențați de diferite persoane, lucruri etc. Să fiți selectivi în ceea ce privește muzica, prietenii, prietenele, tot . Mulțumesc pentru suportul acordat. Big up! Pace.

Mulțumim și noi, big up și multă Inspirație !

Follow Def Beatz on Soundcloud
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *