Interviu Vali Martor

                                                                                                                                                                          
-“Abia aştept să vă aud live”

                                                                                                                                                                                -“Şi eu, crede-mă! “

După o perioadă de 7 ani în care nu au susținut niciun concert, Vali Martor si zmeu’ ninja vor urca din nou împreuna pe scenă. Zilele trecute am stat puțin de vorbă cu Vali despre concertul ce urmează să îl susțina și nu numai. Ești curios  cum a decurs conversația noastră?

R: Bună! Încep prin a-ţi mulţumi în numele echipei Eragon şi-al celor care urmăresc site-ul nostru şi, de ce nu, activitatea voastră, pentru că ai acceptat să-mi acorzi acest interviu ce are ca temă principală seara de 7 august, când veţi susţine concertul mult aşteptat.

V: Mulţumesc şi eu pentru invitaţie.

R: În urmă cu 2 săptămâni  s-a prefirat in mediul online vestea că o să urci pe scenă alaturi de zmeu’ ninja’ pentru primul concert, după 7 ani. Care dintre voi a avut iniţiativa de a organiza acest concert?

V: Da, bună întrebare!  Amandoi am vrut să îl facem, dar eu am insistat mai mult, pentru că am considerat că „a sosit momentul”.

R: A fost ceva anume ce v-a determinat să susţineţi un concert după atâta timp? sau ,pur şi simplu, cum ai spus anterior, ai considerat că „a sosit momentul”?

V: În primul rând e vorba de curiozitate, de reacţia publicului şi de maturitatea noastră artistică.

R: Sunteţi nerăbdatori să luaţi contact direct cu ascultătorii vostri? Să fiţi în centrul unor oameni care vă apreciază munca şi care, cu siguranţă, vă stimează ca artişti?

V: Eu sunt foarte nerăbdător şi presupun că şi zmeu’ la fel. Îi considerăm prietenii nostri. Aş vrea să le strâng mâna tuturor celor care vin şi sper să reușesc!

R: Sunteţi printre puţinii artişti români care nu au ca scop să iasă în evidenţă, să fie cât mai cunoscuţi şi, pe care, eu personal, nu i-am văzut în niciun fel de conflicte cu ceilalţi artişti din sfera hip-hop-ului. Care este motivul pentru care nu tânjiţi după astfel de lucruri?

V: Sunt de părere că ne ascultă cine trebuie şi nu vrem să avem confilcte de genul cu nimeni. E  loc pentru toată lumea! Intr-adevar, există artişti care îmi displac, dar prefer să îmi văd de treaba mea!

R: Rămânând pe acelaşi subiect, intrarea în club, în seara concertului, o să coste un leu, pe care, vă citez :„Dacă doriți puteți să măzgăliți ceva, o vorbă bună, o înjurătură, un blestem”. Nu consideraţi , insă, că munca voastră trebuie răsplatită cumva? Aşteptati altfel de răspalată din partea publicului? Alta decât banii?

V: Am hotărât ca la prima apariţie să nu se pună problema banilor din diverse motive. Poate la urmatoarele apariţii se vor percepe bani pe bilete, dar deocamdata rasplata noastra o sa fie un public numeros! Cat despre acel leu, a fost ideea lui zmeu… a vrut sa avem o amintirea a concertului, o sa pastram toti ” leii mazgaliti” ca amintire.

R: V-aţi ocupat personal de organizarea concertului?

V: Da, într-o oarecare masură.. împreună cu cei de la Phoenix hip hop!

R: Cu ceva timp in urma, ţi-am spus că abia astept să vă aud live , iar răspunsul tău a fost „şi eu”, Ai ceva piese “de suflet” pe care aştepti să le cânţi in faţa publicului?

V: Toate piesele sunt de suflet pentru ca au fost compuse în urma stărilor prin care am trecut, făra să le înfloresc, dar piesa preferată a publicului meu cred că va rămâne „Nici o mie ca tine”.

R:  Ai postat pe Facebook că acest concert este susţinut după 7 ani în care n-ai avut apariţii. Înţeleg din asta că ai susţinut concerte înainte.Iţi mai aminteşti senzaţia de a fi pe scenă?

V: Am mai susţinut un concert împreună cu zmeu’ pe vremea când formam o trupă, dar nesemnificativ faţă de ce va fi pe data de 7 august! Îmi mai aduc aminte că am avut emoții distructive amândoi.

B: De cât timp vă cunoaşteţi? De ce nu mai formaţI o trupa, dacă aţi menţinut legătura ?

V: Noi ne cunoaştem din timpul liceului. Am fost colegi de bancă şi visam să cântam.Veneam cu versuri la liceu şi încercam să ne surprindem unul pe celalalt. După un timp ne adunam mai mulţi prieteni la mine (cam 6 la numar), şi înregistram la un microfon de calculator. Din 6 am ramas 2 prin 2007 şi am format o trupă. Zmeu’ a strans bani să încropim un home studio şi petreceam mult timp acolo înregistrând. După o perioadă a trebuit să renunţ, din cauza unor probleme personale, iar el a continuat singur. Am mai facut piese împreună, dar foarte rar. Eu am continuat să scriu şi am luat decizia să lucrăm împreuna, dar fiecare la albumele sale. Practic suntem Gazza Records! Nu mai este necesară o trupă.

R: Seara de 7 o să fie ceva decisiv pentru urmatoarele apariţii? Publicul o să va facă să luaţi o decizie in ceea ce priveşte următoarele concerte?

V: Nu consider că o să fie decisiv, dar sper ca reacţia publicului să fie pozitiva, pentru că această iesire la scenă este doar începutul! Vom încerca să facem şi un turneu prin diferite oraşe. Se mai pune problema unui nou proiect Gazza Records, după finalizarea albumelor noastre solo.

R: Are o tentă uşor subiectivă urmatoarea întrebare. La o ieşire cu prietenii, discutam despre concertul vostru. Ne întrebam , şi probabil se mai întreabă si alţii, dacă, deşi nu apăreţi în videoclipuri, poze, o să le faceţi pe plac celor care vor vrea amintiri cu voi sub formă de poze.

V: Eu apar în poze. Nu am probleme în acest sens şi nici zmeu’! La concert vom face poze cu toţi doritorii. Pe viitor vor fi şi videoclipuri.

R: O veste bună pentru noi .Înainte de a incheia, vrei sa transmiti ceva vizitatorilor site-ului Eragon Vibes, printre care, cu siguranţă, se afla si oameni care vor fi prezenţi la concert?

V: Să facă lucrurile în viaţă exact cum simt să le facă şi să nu se lase influenţaţi de ce ascultă. Un artist hip-hop nu este un formator de opinii sau un exemplu! Pace vouă şi celor ce acceseaza site-ul Eragon Vibes!

R: Îţi mulţumesc mult, încă o dată, în numele echipei şi al celor care se vor bucura să afle câte ceva “din spatele cortinei” despre concert  şi aştepam să ne vedem în seara de 7 august să batem palma cu toţii.

V: Sper să reuşim să batem palma. Mulţumesc şi eu, şi baftă multă!

R:Mulţumim ! O seară bună !

V:La fel!
One thought on “Interviu Vali Martor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *