JIANU – Din Sudu’ Fierbinte | Recenzie album

Screen Shot 2017-03-12 at 15.09.52

Unul dintre cei mai buni tineri din rap-ul românesc, Jianu a lansat primul său album „Din Sudu’ Fierbinte”. După ce a lansat intro-ul albumul la sfârșitul lui 2015, a venit momentul în martie 2017 să iasă întreg materialul. Anul trecut Jianu a lucrat și a lansat alături de Cedry2k albumul „Sângele din tricolor”, după care au fost în turneu de promovare în toată țara. La cei 21 de ani ai săi și câțiva ani buni de experiență în industrie, Jianu a lansat un prim album atent lucrat, cu instrumentale fine și colaborări puternice.

E sus ! Îmi cer scuze pentru toate întârzierile si toate așteptările de-a lungul ultimilor 2 ani. Eu zic c-a meritat !
Vă mulțumesc din suflet pentru susținere, și vă aștept duminică în Silver Church pentru un show istoric.

Un „Intro” care spune multe despre ce urmează pe album. Cu un flow care taie în carne, Jianu accentuează versurile și te duce cu gândul la băieții pe care-i vezi la colț de stradă.

„Foc”, a doua piesă de pe album care se bucură de videoclip, te face să arzi de nerăbdare să vină albumul La Familia. La început îl auzim pe Puya, care este acompaniat perfect de scratch-ul lui DJ Wicked. Versurile dau foc la difuzoare, combinând realitatea cu imaginarul perfect.

Prima colaborare o găsim pe melodia cu numărul trei, „Ăștia”, alături de D-Trone. Bucata vorbește despre cât de mult s-au schimbat lucrurile în ultimii ani și că lucrurile nu mai sunt cum eram obișnuiți să fie. Marea masă vs marea ordine mondială . „Nu mai ești în ’98/ Trezirea Uzzi/Bagabonțeală e-n birou, pe stradă se vând iluzii” 

„Liniște” piesa alături de Karie, ne povestește despre lucrurile care ne liniștesc sufletul. În momentul în care a fost urcată pe Youtube, Jianu a scris mesajul următor pe pagina sa de Facebook:

Shh, shh, shhhhh, liniște.
Una dintre piesele mele de suflet, la care am lucrat împreună cu fratele meu Karie ! Tot el a avut grijă ca albumul ăsta să se audă beton. Check it !

Stres este și el alături de Jianu pe acest album. Piesa „Sirene” este despre foamea din cartier, despre sentimentul pe care golanii îl au când aud sirenele. „O zi pe stradă poate să devină încă o pagină la dosar”

Chimicale. Legale. „Cunoaștere” e piesa consumatorului care a trecut prin multe, dar a ajuns să se lase. „Orașu te cumpără și tot orașu te vinde ” sunt versurile care exprimă perfect realitatea din unele orașe, din unele cartiere.

De pe albumul lui Jianu nu putea lipsi Cedry2k„Pentru” este dedicată tuturor băieților, familiei, cartierului și tricolorului. Toți oamenii sau lucrurile care l-au ajutat să clădească tot ce a reușit până acum. Cedrea vorbește mai mult de naționalism și credință, dar și despre cei care au renunțat la aceste valori,  nu uită nici de cartier.

Bucata care poartă numele albumului „Din Sudu’ Fierbinte” este povestea lui Jianu. Cartierul și orașul cu părțile lor întunecate care pe unii îi înghite.

 1. Intro
 2. Foc feat. Dj Wicked (Prod. Lino)
 3. Astia feat. D-Trone (prod. Serbanesku)
 4. Liniste feat. Karie (prod. Lino)
 5. Frica, Foame, Frig (prod. Johnny Dev)
 6. Echipaje la Clinica (SKIT)
 7. Sirene feat. Stres (prod. Spectru)
 8. De la extaz la agonie (prod. Yo Beats)
 9. Cunoastere feat. Dj MO (prod. Serbanesku)
 10. Vorbe feat. Mutu & Rek (Prod. Spectru)
 11. Boala (prod. Lino)
 12. Pentru feat. Cedry2k (prod. SpoT)
 13. Din Sudu’ Fierbinte (prod. Johnny Dev)

Săptămâna viitoare se dă drumu și la shop, unde o să găsim albumul și haine. Jianu ne-a dat pe pagina lui de facebook un teaser la ce o să găsim pe shop.

„Marș de aici! Nu mai e loc de caterinci”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *