KERI & NIMENI ALTU’ – FRANJURI | Recenzie album

17265165_1622852484408893_5595506961950665488_n

„Suntem sute de mii de Nimeni Alții”

După o muncă de cinci ani, Keri & Nimeni Altu’ au lansat albumul „Franjuri”. Un album care te face să tresari la fiecare piesă și să ți se ridice părul pe mână de fiecare dată când auzi combinația ieșită din sufletul celor doi artiști. Materialul era gata de anul trecut și era anunțată lansarea în luna octombrie, însă din cauza unor probleme s-a amânat lansarea.

17 piese cu suflet, franjuri. Câteva colaborări, mai undergorund: Dj Sic 13thDedey, Ghismo, Fanas Uncle SamDspekt și sek93.

 1. Intro
 2. Franjuri
 3. De Atâta Vreme
 4. Tare-am fost
 5. Trăiește Clipa
 6. Am Timp
 7. Peter Pan
 8. Trece Viața
 9. Unde ne jucăm feat. Dj Sic 13th
 10. Filme feat. Dedey & Ghismo & Uncle Sam
 11. Orhideea Neagră feat. Dj Sic 13th
 12. Ăia Gravi feat. Dj Sic 13th
 13. Fanion feat. Dspekt & sek93
 14. Copilul Acela feat. Dspekt
 15. Puțin
 16. Aceeași Planetă

Un „Intro” cu bătăi de tobe te încălzește pentru următoarele piese. Cele două fragmente de voce introduse la început „Totul s-a trezit la viaţă frăţioare, sub cântecul tău. Totul cântă.” și la final „Frățioare frățioare…cine să te întreacă pe tine? Că doară știi ca NIMENI ALTU să tălmăcești în viers glasul nostru, al pădurii.” descriu perfect albumul.

Melodia care poartă numele albumului, „Franjuri”, prima lansată de pe album și singura care se bucură de videoclip, a făcut „golanii” să nu renunțe și să țină pumnul sus în continuare. Vocea lui NA’ cu beat-ul și tobele se îmbină perfect și-ți intră în suflet, te fac să simți exact ce vrea să transmită.

„Trăiește Clipa” a fost una dintre cele patru piese care a ieșit înainte de lansarea întregului album. În acel moment Nimeni Altu’ le-a transmis ceva simplu și sincer fanilor pe pagina sa de facebook:

Va multumesc , va iubesc !

Piesa cu numărul 8 dă cu pace pentru Paraziții. Beat-ul și versurile din „Trece Viața” te face să vezi episodul din emisiunea Cool Hunting când Cheloo l-a descoperit pe NA’ și ne-a arătat viața lui, l-a dus la un concert și l-a încurajat să continue să facă muzică.

„Hai să ne jucăm de-a altceva” 

Este piesa de nostalgie a vremurilor demult trecute, de vremurile când ne jucam și ne distram, ne bucuram de la orice. Beții și cântece, viața pe care Nimeni Altu’ o ducea zi și noapte. Asta este piesa „Unde ne jucăm”, aia care te face să te gândești și tu la vremurile alea faine. Este și prima colaborare de pe album, alături de Dj Sic 13th.

„Orhideea Neagră” este viața în versuri și pe beat. Despre cum s-au schimbat vremurile și cât de răi suntem unii cu alți, despre cum ne-am separat și cât venin împrăștiem.

Scratch scratch. „Umbra mi-e aura, strada mi-e fauna, fumul mi-e sauna.” Melodia aceasta este exact despre ce spune titlul „Ăia gravii” și flow-ul te duce pe filmul de pe albumul „Nopți prea lungi”.

Genul acela de piesă care te face să aprinzi ceva, „Puțin”. NA’ vorbește de puținele lucruri de care avem nevoie sau de care ne lovim în viață. „E România și știi filmul e să ai o pâine pe zi.”

Albumul se termină cu piesa „Aceeași Planetă”, care te face să zbori.

Fotografia care ilustrează coperta albumului a fost realizată de Florin Ghebosu, iar grafica îi revine lui Xao. Producător executiv al albumul este Nimeni Altu’, producător sunt cei de la Sociopat Records. De mixajul și masterizarea materialelor s-a ocupat o gașcă întreagă, Keri, eTas, Nimeni Altu’ și sek93.

Îți poți lua albumul de pe bandcamp-ul artistului  sau găsești varianta fizică în Magazie, alături de celelalte materiale semnate de Nimeni Altu’. Până la concertul de lansare cumpără albumul!

„Vioara ta va fi nemuritoare”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *