La mulți ani, Eminem!

eminem

Acum 44 de ani într-un spital din St. Joseph, Missouri, se năștea, după un travaliu de 72 de ore, un băiat pe nume Marshall Bruce Mathers III. În 1999 acel băiat avea să ia industria muzicală într-o călătorie nemaiîntâlnită până la acea vreme, lansând single-ul „My name is”, care e al doilea material al său la casa de discuri Aftermath. Acesta a fost primul său material care a atras atenția întregii lumi, ajungând pe locul 26 în lista celor mai bune melodii ale anilor ’90 alcătuită de VH1 și pe locul 6 în lista revistei Q Magazine a celor mai bune 1001 melodii din istorie.

De-a lungul carierei lui, Mickey (așa cum îi spuneau rudele când era bebeluș pentru că avea urechi mari) a avut o mulțime de melodii care au ajuns pe cele mai înalte locuri în diferite topuri de specialitate. De la „Lose Yourself” la „Rap God”, Marshall a bătut recorduri după recorduri prin muzica sa, dar în tot acest timp a avut și unele melodii care, deși foarte bune, nu au prins așa bine la public precum cele mai sus menționate.

Aș vrea să vorbim puțin despre 5 ditre acestea:

  1. Rock Bottom (1999). În această melodie Em vorbește despre stresul și furia care vin odată cu sărăcia și greutățile de a creste o fetiță în astfel de condiții.
  2. 25 to life (2010). Asemănătoare cu melodia din 2011 lui Deliric „Te știu de o viață”, acestă melodie la prima vedere pare că este despre o femeie, dar la final ne dăm seama că Eminem vorbește despre Hip-Hop și cum este hotărât să îl părăsească.
  3. Bad Guy (2013). Continuarea poveștii din „Stan”, avem ca personaj principal pe fratele mai mic a lui Stan, Matthew Mitchell, care vine în căutarea revanșei, pentru că în mintea lui Em este vinovat pentru moartea lui Stan.
  4. We As Americans (2004). Aici Em arată ipocrizia politicilor Americane și despre cum foarte multă atenție negativă este îndreptată spre înjurăturile lui și către poveștile pe care le spune în melodii în timp ce guvernul american face lucruri oribile.
  5. No Apologies (2006). Cu această melodie Marhsall arată că a ajuns în loc unde nu mai e nevoie să se scuze pentru muzica pe care a produs-o de-a lungul timpului.

Una peste alta, Eminem este o legendă, nu numai a muzicii Hip-Hop cât și a muzicii în general, el fiind cel mai de succes artist al secolului 21. Chiar dacă odată cu înaintarea în vârstă Marshall lansează mai puțină muzică, e plăcut să auzi ceva nou de la el every once in a while, astfel că noi îi urăm la multi ani și la cât mai multă muzică de calitate cum ne-a obișnuit!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *