Misfits și alte trupe confirmate la Rockstadt Extreme Fest 2016

87

Organizatorii celor de la Rockstadt Extreme Fest au confirmat cel mai mare cap de afiș din cadrul festivalului până la ora actuală: Misfits.

Fondată în 1977 in Lodi, New Jersey, de către solistul și compozitorul Glenn Danzig și ajutat de basistul Jerry Only, trupa a avut o componență instabilă în primii șase ani de existență, Danzig și Only fiind unicii membri constanți. Misfits s-a remarcat inclusiv prin utilizarea corpse paint-ului și a unui întreg concept vizual inspirat de filmele clasice horror, Jerry Only inventând stilul devilock.

În prima etapă a existenței, Misfits au lansat două albume monument pentru scena hardcore punk: Walk Among Us (1982) și Earth A:D/Wolfs Blood (1983), urmate la scurt timp de destrămarea trupei preț de 12 ani, timp în care Only, Doyle și Danzig au luptat pentru drepturile asupra numelui Misfits. Reveniți în 1995 alături de solistul Michale Graves și toboșarul Dr. Chud, reîncarnarea Misfits a devenit puternic inspirată de muzica heavy metal, însă în 2000 a urmat o nouă schimbare de componență, Jerry Only preluând și partea de voce, ajutat de această dată de Dez Cadena (Black Flag) și Marky Ramone (The Ramones).

Trecând prin noi schimbări de componență și avându-l în acest moment pe Jerry Only ca singurul membru rămas din componența originală Misfits de acum aproape 40 de ani, grupul american este recunoscut ca unul din cele mai influente formații din scena punk rock, piese din repertoriul formației fiind reînregistrate de formații precum Metallica, Guns’N’Roses sau Cradle Of Filth, în timp ce albumele clasice ale formației rămân în continuare considerate pietre de temelie ale scenei rock. Totuși, Misfits rămân activi atât discografic cât și pe partea de concerte, inclusiv un turneu aniversar „Static Age”, album emblemă pentru Misfits. Un nou album va urma în 2016. Concertul din cadrul Rockstadt Extreme Fest din 2016 va reprezenta primul concert al trupei în România.

Cu o săptămână în urma, s-au confirmat și alte nume în cadrul festivalului: Cattle Decapitation, Bucovina, Indian Fall și Excrementory Grindfuckers.

Cattle Decapitation este o trupă de goregrind/deathgrind, formată în San Diego, California, în 1996, de către Scott Miller (voce), Gabe Serbian (chitară) și Dave Astor (tobe). Are 7 albume de studio la activ, 2 EP-uri și un demo, apărut în 1997.

Un element de culoare printre sonoritățile deathgrind este că membrii trupei sunt vegetarieni, fapt reflectat până și în versurile pieselor, acesta fiind practic protestul lor față de maltratarea și consumul animalelor, precum și față de folosirea produselor de origine animală.

Indian Fall revin la Rockstadt Extreme Fest cu un nou material discografic ce va fi promovat în primă fază în cadrul unui turneu național programat în luna octombrie a acestui an, împreună cu formațiile Code Red și W3 4R3 NUM83R5.

Excrementory Grindfuckers pot fi descriși ca un bufet muzical de grindcore dance music, a cărui scop este de a ridiculiza piese consacrate, pornind de la cover-uri grindcore după trupe precum Europe, Reel 2 Real sau Modern Talking și culminând cu recenta lansare a unui album de ‘colinde’ într-un stil la fel de non-convențional.

Bucovina este cea mai recunoscută trupă de folk/viking metal din România. Au la activ 3 materiale discografice, ultimul fiind „Sub Stele„, lansat în 2013. Au lăsat în urmă piese precum „Mestecăniș„, „Sunt munți și păduri„, „Spune tu, vânt” sau „Luna peste vârfuri„.

Biletele în cadrul festivalului s-au pus deja în vânzare. Există anumite reduceri pentru biletele cumpărate în anumite perioade calendaristice:

  • Presale 1 – 130 Ron , perioada 01.09 – 15.09.2015
  • Presale 2 – 160 Ron , perioada 16.09 – 27.12.2015
  • Presale 3 – 190 Ron , perioada 28.12.2015 – 04.03.2016
  • Presale 4 – 220 Ron , perioada 05.03 – 10.07.2016
  • Presale 5 – 250 Ron, începând cu 11.07.2016 și inclusiv pe întreaga perioadă a festivalului (11-14 august)
  • VIP Ticket – Meet and greet cu artiștii – 300 Ron

Pentru mai multe detalii legate de acest festival, intrați pe pagina oficială a evenimentului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *