46.000 de mâini ridicate în aer | DAY 1

day-1.2

O nouă zi, alte zeci de experiențe, puțină ploaie și 23.000 de oameni. Cam așa s-ar rezuma DAY 1 de la Electric Castle 2016. Dacă în prima zi multe dintre zonele festivalului erau închise, ieri participanții au avut acces peste tot și s-au bucurat de surprizele pregătite de partenerii EC.

Toată zona festivalului s-a umplut ieri de oameni frumoși veniți aici să se relaxeze și să se distreze. De la copii în cărucior la părinți și bunici toți au dansat cel puțin o dată pe ritmurile electrice. Cei care vor să admire castelul dintr-o perspectivă inedită, Aperol le pune la dispoziție un balon cu aer cald, care se va ridica la înălțime pentru a oferi prilejul de a vedea și fotografia cele mai frumoase peisaje de festival.

Ziua la Main Stage a început cu Grimus, trupa clujeană de rock alternative, cunoscută pentru piese precum “Privește-mă”, “In your eyes” sau “Umbre”. După ce am aruncat o ureche la concertul celor de la Grimus am mers să experimentăm zonele festivalului. Astfel am ajuns la TechWorld unde ne-am pierdut în jocuri și am câștigat premii drăguțe.

Moment captured by Maris Marius | onevibe.ro

Moment captured by Maris Marius | onevibe.ro

Ne-am încălzit pe ritmurile celor de la Babylon Circus, imediat după ce le-am luat un scurt interviu. Cu un stil energic care combină ska, reggae, rock, punk, jaz și influențe din muzica țigănească băieții au făcut publicul să uite de inhibiții și să danseze.

Dacă în DAY 0 pe cer nu s-au arătat nori, ieri au venit curajoși și au pus stăpânire pe cerul din Bonțida. Curajoși și pregătiți pentru orice, participanți și-au luat pelerinele în spate, bocanci sau cizme în picioare și au continuat să danseze. La fel am făcut și noi, exact la timp, pentru că în timp ce Macanache cânta pe Boiler Stage a venit o micuță rafală de ploaie. Însă spre fericirea tuturor era aproape de sfârșitul concertului.

Moment captured by Maris Marius | onevibe.ro

Moment captured by Maris Marius | onevibe.ro

După o scurtă ploaie mai serioasă și o perioadă de picurat, de parcă nori ar fi dansat alături de cei din curtea castelului, vremea s-a liniștit și i-a lăsat pe oameni să aibă una dintre cele mai frumoase seri ale vieți lor.

În DAY 1 pe main stage principala atracție a fost Sigur Ros, care a ales ca primul lor concert din România să fie la Electric Castel. Cei trei islandezi au dat tot în fața miilor de oameni care stăteau cu sufeltul la gură să înceapă concertul. Prestanța lor a avut o puternică încărcătură emoțională, puteai citi asta pe fața celor trei. A fost genul ăla de concert unde artiștii se transpun pe scenă, în timpanele și sufletele celor care-i ascultă. Seara a fost continuată cu Slow Magic care se află la a doua sa vizită la EC. Acesta și-a propus să cunoască mai bine publicul și a coborât între ei în aplauzele tuturor. Seara la Main Stage a fost încheiată de Camo & Krooked, care au impresionat prin performanța artistică și comunicarea permanentă cu publicul.

IMG_7799

Photo credit: Bereczky Sándor

După ce ne-am mai plimbat puțin și am dat o fugă până la scena The Roots unde pe scenă erau Selecta Afonya și Babystep MC, ne-am făcut din nou drum spre Boiler Stage unde Vlad Dobrescu era la platane și butoane. Cu un set pentru cunoscători și iubitori de cultură urbană, dar și pentru restul, VD a reușit să alunge ploaia și să-i facă pe oameni să aibă mai multă energie.

Începând de ieri, participanții la festival pot face donații pentru campania de subscripție publică „Cumințenia pământului”, inițiată de Ministerul Culturii pentru achiziția celebrei opere a sculptorului Constantin Brâncuși. Participanții pot alege suma pe care să o doneze și să facă plata direct cu brățara RFID, la oricare din punctele de vânzare a băuturilor, și vor fi răsplătiți cu o brățară specială ce atestă contribuția lor. Electric Castle susține constant, inclusiv financiar, restaurarea Castelului Banffy, monumentul istoric ce găzduiește festivalul. Anul acesta, participanții se pot implica direct, făcând donații tot prin intermediul brățarei, mecanismul fiind similar.

Stay tuned for the tips & tricks video! Ne vedem azi prin curtea castelului.

moment captured by Maris Marius | onevibe.ro

moment captured by Maris Marius | onevibe.ro

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *