Povestea Untold continuă și în 2016

Europe city lights at night. Elements of this image furnished by NASA

Povestea începută anul trecut are la bază ideea unor oameni frumoși, care în 2013 au vrut mai mult. Au vrut un festival la care să participe 50.000 de oamenii, un festival românesc care să facă concurență coloșilor din străinătate. După o analiză atentă a pieței, a concurenței, au început să caute resurse, să contureze ideea. Astfel în 2014 și-au creat o echipă care să organizeze festivalul și s-au pus pe lucru. Au reușit să aducă ceva nou în România, să creeze o poveste și să ne facă pe toți personaje. Povestea se numește Untold.

Deși erau diferite zvonuri și mulți oameni, din țară și din afară, erau îngrijorați că va fi doar o ediție, echipa de organizare nu a avut niciodată de gând să facă nebunia asta frumoasă doar o dată. Alte zvonuri, nefondate bineînțeles, spuneau că festivalul va fi mutat în București. Dar nu se va întâmpla niciodată, da știu niciodată să nu spui niciodată, dar Untold a pornit ca un festival mare în centrul Clujului și aici va rămâne. Să sperăm că cel puțin 100 de ani.

Festival mainstream, care bucură mai multe gusturi, având și scene de nișă, Untold a avut un impact mai mare decât oricine se aștepta. Fără un background, a fost greu să convingă, începând de la artiști la participanți. Însă cu o echipă tânără și motivată, au făcut totul posibil și au adus nume mari, mulți artiști în premieră, pe o scenă din România. Prima ediție a trecut și planurile pentru cea de-a doua au început la foc automat. Ce putea fi mai motivant decât cele patru zile de festival, oamenii, atmosfera și tot ce s-a întâmplat în Cluj atunci? Premiul de „Best Major European Festival” este răspunsul. Festivalul clujean a reușit să câștige acest premiu încă de la prima ediție, ceea ce e o premieră și un lucru fenomenal având în vedere că s-a bătut cu Tomorrowland, EXITSziget sau Pinkpop, care sunt festivale consacrate având o experiență de mulți ani. O altă recunoaștere a venit din partea celui mai de seamă reprezentant național al industriei de marketing și comunicare, International Advertising Association Romania (IAA) care a oferit festivalului titlul de „Brandul Anului 2015″.

Ediția a doua continuă povestea începută anul trecut pe 4-7 august 2016. Organizatorii aduc cinci dintre cei mai buni DJ ai lumii: DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE, ARMIN van BUUREN, HARDWELL, MARTIN GARRIX și TIESTO, având cel mai bun line-up de festival din 2016

Dimitri Vegas & Like Mike, duo-ul care domină în prezent industria muzicii electronice, au deschis prima ediție a festivalului Untold 2015 cu un show incredibil. Experința de 5 stele avută în Cluj și căldura cu care au fost întâmpinați de fani, i-a determinat pe cei doi DJ să-și prelungească șederea în România cu 2 zile și să își dorească să revină pe scena UNTOLD, rezervându-și încă de anul trecut calendarul pentru UNTOLD 2016.

Dimitri Vegas & Like Mike și-au dorit foarte mult să revină la UNTOLD, impresionați de amploarea și succesul festivalului, încă de la prima ediție. Anul acesta am reușit ceea ce doar câteva festivaluri din întreaga lume au realizat, și anume să-i avem pe aceeași scenă pe cei mai buni cinci DJ ai lumii

a precizat Bogdan Buta, Director General UNTOLD.

Actualul număr 1 mondial este apreciat pentru felul în care combină în showurile lor elementele de live, DJ și MC cu care energizează publicul la marile festivaluri ale lumii. Printre cele mai importante premii pe care aceștia le-au revendicat se numără „Best Breakthrough Act” în 2013 la International Dance Music Awards (IMDAs) și „Best European DJ’s” în 2014 și 2015, precum și titlul de „No. 1 DJ in the world”, conform DJ MAG Top 100.

ARMIN van BUUREN își păstrează promisiunea făcută la prima ediție UNTOLD, în fața a 70.000 de oameni, de a se întoarce pe scena celui mai așteptat festival din România. A fost atât de impresionat de publicul UNTOLD încât, la ediția din 2015 a stat pe scenă peste trei ore, trecând cu aproape două peste programul stabilit. Căldura cu care a fost primit de către fanii săi, l-a sensibilizat atât de tare pe artist încât la finalul show-ului a fost vizibil acaparat de emoții.

HARDWELL pe numele său real Robbert van de Corput, este mereu printre  headlineri la cele mai mari festivaluri din lume. HARDWELL a fost desemnat în anii 2013 și 2014, de revista DJ Magazine locul 1 în lume, iar la cei 28 de ani a colaborat cu Tiesto și rapperul Jason Derulo. Recent, DJ-ul olandez a anunțat pe pagina lui oficială că a încheiat un proiect muzical alături de AFROJACK.  Când  doi dintre cei mai buni DJ ai lumii își unesc imaginația nu poate să iasă decât un hit. Piesa „Hollywood” va fi lansată în curând, iar la vară o veți putea auzi live pe scena UNTOLD.

MARTIN GARRIX, “tânărul savant” al muzicii electronice, pe numele lui real, Martjin Garritsen, a fost votat în 2015 de fanii din întreaga lume pe locul al III-lea în clasamentul DJ MAG TOP 100! La doar 19 ani, pasiunea pentru muzica i-a adus lui MARTIN GARRIX o fabuloasă avere, premii internaționale, și desigur, un avion personal cu care călătoreste la cele mai apreciate festivaluri din lume. Cele mai importante distincții de până acum sunt din 2013 de la Dance Music Awards unde a fost ales DJ–ul anului și în 2015 la MTV Europe Music Awards unde a luat premiul pentru cea mai bună muzică electronică.

TIESTO a fost desemnat de-a lungul carierei sale „Cel mai bun DJ din toate timpurile” de Mixmag, „Nr. 1 DJ” de către Rolling Stone sau primul „The Legend” desemnat de către DJ Magazine, în urma voturilor fanilor invitați să-și aleagă DJ-ul preferat al ultimilor 20 de ani. El a evoluat o dată cu scena care l-a consacrat, pornind inițial de la trance, popularitatea lui continuă să crească de la an la an și pe piața mainstream, pop, EDM, progressive trance.

UNTOLD 2016 va avea loc în perioada 4-7 august, iar pe scena vor urca peste 150 de artiști internaționali de renume, dintre care: DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE, AFROJACK, ARMIN VAN BUUREN, HARDWELL, MARTIN GARRIX, TIESTO, FAITHLESS, PAROV STELAR, Chase and Status DJ Set, Clean Bandit, Dannic, Dubfire Live: Hybrid, Dub Fx, Ella Eyre, James Arthur, Jamie Jones, Jeru the Damaja, Kwabs, Lost Frequencies, Mazde, Nahko and Medicine for the People, Netsky DJ Set, Pendulum & Verse DJ Set, Route 94, Rudimental DJ, Sasha, Scooter, Sharam, The Asteroids Galaxy Tour, Y’akoto.

UNTOLD 2015 AftermovieThe wait is over! This is the moment we’ve been all waiting for!#UntoldFestival #UntoldHeroesDirected by: Laviniu Lazar [S-I-M]DOP: Daniel Dan [S-I-M]Camera:Iancu MoraruTudor TurturicaClaudiu MorarCatalin DardeaAdrian BacneanuFlorin OlteanuBogdan DuminciucEduard SchneiderIoana CutugnoClaudiu MargineanSorin SabauAerials:Paul MijoiuCalin SapunaruCatalin DardeaMircea SabauSebastian BujaLaviniu LazarEdit:Calin SapunaruDaniel DanLaviniu LazarProduced by: Lazar – stories in motion

Posted by Untold Festival on Wednesday, 21 October 2015
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *