Do The Reggae : All Time Favorites – first part

Do The Reggae

Ştim că de multe ori ai auzit o piesă sau un refren, care te încânta şi ţi-ai dorit foarte mult să aflii cine este autorul ei, întrucât nu eşti un ascultător fidel de reggae.  Tocmai de aceea OneVibe şi Do The Reggae, alături de prietenii de la Zona Reggae, venim în ajutorul tău cu o selecţie, a celor mai titrate şi cunoscute piese reggae, ce au trecut bariera timpului.

Le-am încercat efectul de multe ori la petrecerile noastre şi tot de atâtea ori au provocat isterie pe ringul de dans. Pentru început avem 15 nominalizări şi promitem să revenim cât mai curând cu încă câteva serii.

Precizăm că acesta nu este un top, numărătoarea şi selecţia pieselor fiind aleatorie şi am preferat să alegem câte o piesă reprezentativă de la fiecare artist.

Aşadar să înceapă aventura!

1.Bob Marley – One Love

Când vine vorba de reggae, numele lui e pe bună dreptate pe buzele tuturor şi One Love e probabil cea mai cunoscută piesă a sa. Mai merită însă nominalizate şi : No Woman No Cry , Is this Love, Jamming, Buffallo Soldier şi multe altele…

2. Alborosie – Police

Am fost prezenţi la ambele sale concerte din ţara noastră, primul la Arenele Romane în 2014  şi următorul în cadrul Peninsula Festival. Police e cea mai cunoscuta piesa a italiaono – jamaicanului Alborosie.  Alte piese la fel de celebre : Kingston Town, No cocain, Herbalist etc.

3. Tania Stevens – It’s A Pity

Daca ne referim la ”leoaice”, Tania Stevens şi piesa acesteia It’s A Pity se va face auzită cu siguranţă la multe petreceri reggae şi nu numai de acum încolo. E de ajuns sa ii dai play and the gyals are going crazy!

Aceasta a concertat în cursul anului trecut şi în Bucureşti.

4. Damian Marley – Welcome to Jamrock

Cel mai celebru fiu al lui Bob Marley, Damian Marley şi-a câştigat notorietatea internaţională cu celebra Welcome To Jamrock. Nu este serie de petreceri reggae în care aceasta piesa să nu se fii auzit de câteva ori, cel puţin. Alte piese celebre : Affairs of The Heart, Gunman World, Beautifull, Me Name Junior Gong etc.

Acesta va concerta anul acesta în Budapesta pe data de 30 august şi pe 31 în cadrul Outlook Festival.

5. Patrice – Soulstorm

Cu ritm de ska şi energie la maxim Patrice a cucerit cu usurinţă publicul român cu a sa piesă Soulstorm. Acesta a şi concertat la noi de mai multe ori, cel mai recent concert fiind cel de anul trecut de la Untold.

Ceea ce este interesant este faptul că artistul este mult mai cunoscut în România spre exemplu decât în ţara de unde vine, Germania, aşadar dacă ai o piesă bună de reggae, nu ştii niciodată unde ea va prinde cel mai bine.

6. Dub Incorporation – Rudeboy

Cea mai cunoscută trupa de reggae franceza, a rupt orice barieră odată cu piesa Rudeboy. Personal, concertul de la Fabrica din 2011, a fost cel care m-a făcut să mă îndrăgostesc iremediabil de vibe-ul de reggae. Intretimp eroii noştri au mai cântat la Stuffstock – Vama Veche în 2012 iar anul acesta vor venii pe Câmpia Libertăţii  în cadrul Blaj Alive.

7. Mellow Mood – Dance Inna Babilon

Italienii de la Mellow Mood, au fost şi ei prezenţi în Bucureşti în cadrul Street Heroes iar cea mai cunoscută piesă a lor rămâne încă fără doar şi poate Dance Inna Babilon.


8. Dawn Penn – No,no, no

Dawn Penn merită şi ea încoronată ca şi regină a muzicii reggae. Piesa sa No, No, No a scris şi va scrie în continuare istorie.

9. Buju Banton – Champion

Dacă e sa dăm campionilor ce este al campionilor, este onoarea noastra să îl trecem în revistă şi pe Buju Banton. Acesta uimea în 1995 intreg mapamondul cu piesa Champion. Artistul din păcate se află încă în spatele gratiilor, aşadar Free Buju!!!

10. Ini Kamoze – Here Come The Hotstepper

Anii ’90 erau misto pentru că erau la moda piese precum Here Come The Hotstepper a lui Ini Kamoze. Lansată în 1994 a făcut furouri pe MTV şi în întreaga lume. Este şi va rămâne una dintre preferatele mele.

World’s a Reggae este şi ea o alta piesa cunoscuta marca Ini Kamoze.

11. Shaggy – Boombastic

Una dintre primele casete cu reggae/dancehall ce mi-a picat în mână a fost albumul Boombastic a lui Shaggy. M-a rupt încă de la prima ascultare şi i-am devenit fan. Alte hituri marca Shaggy sunt Body a Shake, It Wasn’t Me etc.

12. General Levy – Incredible

Era anul 1994 şi General Levy lansa piesa Incredible alaturi de M Beat. Rămâne şi astăzi o piesă de referinţă for all jungle-ist massive!   Generalul a cântat anul acesta în Bucureşti la Arenele Romane pe data de 22 aprilie şi va fii prezent şi pe scena roots din cadrul Electric Castle.

13 . Inner Circle – Bad Boys

Originari din UK, Inner Circle au reuşit să devină una dintre cele mai cunoscute trupe de reggae la nivel mondial. Bad Boys este una dintre cele mai cunoscute piese ale acestora însă printre hit-urile lansate de-a lungul anilor de către Inner Circle se numără şi A la la la la long, Sweat, Games People Play, Da Bomb etc.

14. Stylo G – Soundbwoy

Cu talent  şi piese inspirate,  Stylo G a reuşit să devină în scurt timp unul dintre cei mai cunoscuţi artişti de dancehall modern. Soundbwoy este piesa care i-a adus notorietatea, însă pe lângă aceasta destul de cunoscute şi nelipsite de la orice petrecere de reggae care se respectă sunt şi Bad şi Call Me a Yardie.

15 . Marlon Asher – Ganja Farmer

Una dintre cele mai cunoscute Ganja Anthem-uri all time, piesă ce a beneficiat şi de nenumărate remixuri

este Ganja Farmer a lui Marlon Asher. Oricând o plăcere să îi dai play!

 

  • articol in curs de actualizare

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *