Scorpions isi iau ramas-bun

Scorpions

Da, aţi citit bine, Scorpions îşi vor lua rămas bun de la scena muzicii rock. Aceştia vor pleca în ultimul lor turneu mondial începând cu luna Mai, turneu ce se numeşte Return To Forever/ 50th Anniversary Tour, astfel punând punct celor 50 de ani de carieră.

Bineînţeles, Scorpions vor să celebreze cei 50 de ani de carieră şi în România. Data concertului va fi pe 16 Iulie, de la ora 16:00 la 23:00, la Romexpo (Bucureşti). Organizatorii au pus la dispoziţia publicului 4 categorii de bilete, dintre care 1 categorie la preț promoțional. Biletele sunt disponibile prin rețeaua Eventim și online pe www.eventim.ro, începând cu 31 Martie, ora 16:00. Evenimentul este prezentat de Marcel Avram, East European Production și D&D East Entertainment.

 

Înfiinţată în anul 1965 în Hanover de Rudolf Schenker, trupa germană de rock Scorpions devine celebră în anii 1980 pentru piese precum Rock You Like a Hurricane, No One Like You, Still Loving You şi Wind of Change. Însă, succesul la scară mondială le-a adus balada The Wind of Change, lansată în anul 1990, fiind considerată un simbol a căderii Zidului Berlinului, astfel a devenit cel mai bine vândut single în anul 1991.

În 1965, Rudolf Schenker înființează la Hanovra (R.F.G.) trupa Scorpions. În anul 1970, Klaus Meine și fratele mai mare al lui Rudolf Schenker, Michael, schimbă de la trupa Copernicus la Scorpions. În acel moment, Klaus Meine și Rudolf Schenker au pus bazele unei prietenii care s-a păstrat la fel de bine până astăzi.

Scorpions

Odată cu lansarea primului album Lonesome Crow în 1972, Scorpions cântă în deschiderea unor trupe ca Rory Gallagher, Uriah Heep sau UFO.

În 1973, trupa Scorpions pleacă în primul lor turneu european, împreună cu trupa Sweet. Albumul Fly To The Rainbow, lansat în 1974, conține melodii hard rock , cea mai cunoscută fiind Speedy’s Coming.

Începând cu al treilea album, In Trance, apărut în 1975, Scorpions lucrează cu prodoucătorul de renume internațional Dieter Dierks. În același an, Scorpions organizează un turneu prin Europa împreună cu trupa Kiss, ca headlineri.

Al 4-lea album, Virgin Killer lansat în 1976 primește în Germania premiul de cel mai bun album, iar în Japonia a primit Discul de Aur. Melodii importante de pe Virgin Killer: Pictured Life, Hell Cat și Catch Your Train.

Aceeași soartă ca albumul care l-a precedat o are și albumul Taken By Force apărut în 1977. Începând cu acest album, Scorpions au schimbat bateristul, locul lui Rudy Lenners fiind luat de Herman Rarebell. Cu un an înainte Scorpions au schimbat și basistul, Francis Buchholz intrând în trupă. Melodii importante de pe Taken By Force: We’ll Burn The Sky, Suspender Love și Steamrock Fever.

După ce Scorpions au cucerit, rând pe rând, țări din Europa Occidentală , în 1978 și-au făcut debutul în afara Europei. În aprilie 1978, Scorpions organizează un turneu în Japonia, unde au simțit pentru prima dată cum este să fii star. Aici, Scorpions scot un album live cu melodii din concerte., intitulat Tokyo Tapes, fiind şi astăzi unul dintre cele mai de succes Insider-Tips din istoria muzicii rock.

ob_b18d8a_scorpions-tokyo-tapes-front-300dpi

La întoarcerea din Japonia, Ulrich Roth părăsește trupa, însă locul său este luat de chitaristul de care Scorpions avea nevoie – Matthias Jabs. Astfel, Scorpions a ajuns la cea mai bună componență pe care a avut-o vreodată: Klaus Meine – vocalist, Rudolf Schenker – chitară ritmică, Matthias Jabs – Lead Guitar, Francis Buchholz – chitară bass și Herman Rarebell – baterii.

În 1979, Scorpions au intrat ca open-eri în SUA, pentru trupe ca: Aerosmith, Ted Nudgent sau AC/DC. Prima dată când au concertat în SUA, a fost la festivalul de la Cleveland, aici lansând albumul Lovedrive. Piese importante de pe acest album sunt: Holiday, Always Somewhere şi Coast to Coast. 

Scorpions

Cea mai neagră oră din istoria trupei

Lansat în anul 1980, albumul Animal Magnetism avea să îi introducă pe rockerii din Scorpions ca headlineri la concertele din SUA, dar, în timpul înregistrărilor, solistul Klaus Meine și-a pierdut vocea; aceasta a fost cea mai neagră oră din istoria a celor 50 de ani a trupei. Klaus Meine își recapată vocea cu ajutorul unui ORL-ist de la Orchestra din Viena, astfel a fost posibilă lansarea albumului. Piese importante de pe acest album sunt: The Zoo, Make It Real şi Animal Magnetism.

După ce au fost headlineri la multe concerte din SUA, Scorpions au realizat albumul Blackout, album ce conţine atât piese heavy, cât şi balade:  Blackout, Dynamite, China White, No One Like You, When The Smoke Is Going Down.

Al 10-lea album al trupei, Love At First Sting, se dovedeşte a fi mai de succes ca celelalte albume anterioare, cu acest album Scorpions plecând într-un turneu timp de 2 ani. Titlul albumului reprezintă o modificare de la clişeul Love at First Sight (Dragoste la prima vedere), Sight fiind înlocuit cu Sting (înţepătură – de la înţepătura veninoasă a scorpionului). Melodii renumite de pe Love At First Sting: Bad Boys Running Wild, Rock You Like A Hurricane, Big City Nights, Coming Home și balada care în 1985 a devenit imnul rock al lumii, Still Loving You.

Autorităţile sovietice au aprobat organizarea în anul 1989 festivalul Moscow Music Peace Festival, astfel în luna August 1989, Scorpions alături de peste 250000 de fani sovietici îşi trăiesc Woodstock-ul. Întorşi la locul de origine, solistul Klaus Meine compune melodia Wind of Change, un alt hit alături de Still Loving You. 

În Septembrie am venit acasă, în Octombrie a apărut Wind of Change, iar în Noiembrie a căzut zidul Berlinului. Mulți au crezut că Wind of Change a apărut după căderea zidului, dar a apărut înainte, a declarat solistul.

Scorpions

 

Întâlnirea cu Mihail Gorbaciov

După despărțirea de producătorul Dieter Dierks în 1989, Scorpions au dorit să producă singuri un album. Nimeni însă nu se aștepta la un așa mare succes. În aprilie 1990, Scorpions lansează albumul Crazy World, album care conținea și imnul căderii comunismului, Wind of Change.

În 1991, Scorpions lansează versiuni în limbile rusă și spaniolă, astfel Scorpions câștigă un „fan” important: ultimul președinte al URSS, Mihail Gorbaciov. În 1991, Scorpions sunt invitați la o discuție cu Mihail Gorbaciov în Kremlin, acesta fiind apogeul carierei lor. După un turneu de 2 ani, la finele căruia au câștigat un nou Disc de Platină și au vândut peste 25 de milioane de albume, basistul care i-a însoțit pe Scorpions timp de 18 ani, Francis Buchholz, se retrage din trupă. Melodii renumite de pe Crazy World: Wind of Change, Tease Me Please Me, Send Me An Angel, Kicks After Six, Hit Between The Eyes și Lust or Love.

După ce s-au despărțit de Francis Buchholz, Scorpions au căutat un basist, iar la recomandarea lui Herman Rarebell l-au luat în trupă pe germanul Ralph Rieckermann.

Scorpions

Prima dată în România

Pe data de 21 Septembrie 1993, Scorpions concertează la București pe Stadionul Dinamo.  După ce turneul s-a încheiat și după ce formaţia au scos albumul Live Bites cu melodii din diferite concerte, Herman Rarebell lasă bateriile pentru a deschide o casă de înregistrări la Monte Carlo, Monaco. Melodii consacrate de pe Face The Heat: Under The Same Sun, No Pain No Gain, Someone To Touch și Nightmare Avenue.

După ce Herman Rarebell a părăsit trupa, primul membru al trupei din afara Germaniei intră în trupă: americanul James Kottak. După venirea lui James în trupă, băieţii lansează abumul Pure Instinct: Wild Child, Does Anyone Know, Soul Behind The Face și You And I.

Din anul 1995, cea mai cunoscută orchestră din lume, Filarmonica din Berlin, a căutat o trupă rock alături de care să organizeze un Crossing-Over între muzică de orchestră și melodii ale unei trupe hard rock. Acea trupă pe care o căutau s-a dovedit a fi Scorpions.

După ce în 2002 au organizat World Living Tour, Scorpions au schimbat din nou basistul: în locul lui Ralph Rieckermann a venit polonezul Paweł Mąciwoda. Astfel, Scorpions au ajuns la componența lor actuală: Klaus Meine (vocale), Rudolf Schenker (chitară ritmică), Matthias Jabs (Lead-Guitar), James Kottak (baterii) și Paweł Mąciwoda (chitară bass). În 2004 a fost lansat albumul Unbreakable: Deep And Dark, Love ‘Em Or Leave ‘Em, New Generation, Blood Too Hot și Through My Eyes. 

Scorpions

După un tur prin lume care a durat 2 ani, Scorpions au lansat în 2007 penultimul album al trupei: Humanity: Hour 1. Scorpions au început Humanity Tour în iunie 2007 în SUA, iar pe parcursul turului care a durat 2 ani și jumătate, au concertat pe data de 10 noiembrie 2007 și în Capitala Culturală Europeană de la acea vreme, la Sibiu iar pe 23 octombrie 2008 au concertat la Craiova. Melodii importante de pe Humanity: Hour 1: Hour 1, Humanity, 321, The Game Of Life și The Future Never Dies.

Într-o conferinţă de presă, solistul de la Scorpions, Klaus Meine, a mărturisit că, împreună cu colegii săi de trupă, s-au simţit datori să revină în ţara noastră.

”Pe vremea comunismului era foarte greu să ajungi să cânţi în România şi am văzut atunci cât este de dificil să fii liber şi să asculţi muzica din Vest. Dar în cele din urmă, fanii au depăşit barierele prin dragostea pentru rock şi pentru «Scorpions». După ce am venit aici pentru prima dată, ne-am simţit datori faţă de public sa ne întoarcem.

Ştim că Sibiul este Capitala Culturii Europene anul acesta, împreună cu Luxemburg. Mai ştim că au fost aici peste o mie de evenimente culturale până acum şi cred că e un oraş tare frumos. Când am ajuns ne uitam la oraş din avion şi am înţeles de ce e Capitală Culturală: pentru că e tare frumos şi chiar dacă nu l-am văzut îndeaproape, doar din zbor, am zis: «oau, e minunat!» Faptul că e Capitală Culturală înseamnă mult pentru oameni şi pentru România”, a declarat Meine.

„Eu îmi aduc aminte de prima dată când am fost aici, în 1993. Fostul nostru baterist i-a întrebat pe jurnalişti: «sunteţi siguri că puteţi scrie ce-am spus noi?» Azi trebuie să vă spun că sunteţi mult mai deschişi şi sunt fericit să văd schimbarea asta din ultimii 15 ani. E o mare diferenţã”, a declarat Matthias Jabs, chitaristul trupei.


Scorpions

Încă de la începutul anului 2009, trupa Scorpions anunțase oficial că dorește să scoată pe piață un nou album. O dată cu acest anunţ, au venit şi două veşti: vestea bună a fost că un nou album, Sting in the Tail va fi lansat în luna Martie, şi o veste cutremurătoare: acesta avea să fie ultimul album lansat de trupă, membrii trupei hotărând că a venit vremea să pună punct unei cariere care va dura aproape 50 de ani.

Albumul Sting in the Tail conține, la fel ca și precedentele, atât melodii hard-rock, cât și balade: Sting in the Tail, Raised on Rock, Turn You On, Sly, Lorelei şi The Good Die Young.

01210845-86730265

De-a lungul carierei sale, formaţia a vândut mai bine de 100 de milioane de albume în întreaga lume. Scorpions s-a clasat pe locul Nr. 46 în topul Greatest Artists of Hard Rock al VH1. De asemenea Rock You Like a Hurricane s-a poziționat pe locul Nr. 18 în lista 100 Greatest Hard Rock Songs al VH1.

Mii de momente magice au consolidat reputația Scorpions, ca una dintre puținele trupe ce au ieşit în evidență de-a lungul timpului, fiind o trupă de referință în muzica rock internațională.

Noi aşteptăm cu nerăbdare acest ultim turneu al celor de la Scorpions, dar şi cu un regret în suflet că este ultimul!

Scorpions

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *