Sișu Tudor – Marea Evadare (2014)

Sisu-Tudor-lanseaza-albumul-Marea-Evadare

De data asta Sișu Tudor evadează printr-un joc, un joc cu 21 de piese care pot fi mutate nu pentru a câștiga, ci pentru a-ți aprinde idei. Un „Intro” ca un jurnal ce prezintă fiecare bucățică a spiritului și a vieții lui. Cuvinte nu puse anapoda, ci întoarse într-un singur sens. Un album pus în matricea viciilor lui Sișu. Ce l-a făcut pe el înțelept e transpus „pe ritmuri de poezie și rap” într-o vâltoare de sunete cu diferite văpăi aprinse-n boxele fiecăruia.

Un album ca o derută prinsă-n cuie în niște trăiri grăbite să te încurajeze. Pe de o parte îți dă de grijă să nu cazi în capcană și „să deschizi ochii”, iar pe de altă parte lămurește, alături de Cumicu, Secțiunea Sălăjan sau Cedry2k, asupra condiției pe care ei o îmbrățișează și n-o uită. Rime intoxicate de noxe care, paradoxal, par mai „sincere și curate” decât altceva căci ele conving involuntar și „transformă speranța” în „tot ce contează”. Laitmotivul albumului pare a fi curajul. Nu neagă nimic, dar nici nu continuă să greșească. Se aplatizează doar în muzică, transmite doar prin muzică, iar pe 27 aprilie, în Silver Church (București) Sișu Tudor va scoate albumul din foc.

După „Vacanță în Mexic” și „Temnița luminii”, „Marea evadare” vine să concluzioneze. Dar nu înainte de a-şi perinda versurile și beat-urile prin Vaslui, Galați, Iași, Suceava, Târgu Mureș și Deva. Până când albumul va răsuna în microfoanele orașelor din țară, acesta poate fi ascultat pe Zonga. Nu-ți rămâne decât să dai play și să fredonezi rimele în care te regăsești sau care doar îți plac.

Poți fi părtaș la povestea lui sau te poți da la o parte. Orice ai alege trebuie să te oprești întâi să-l asculți. Așa se cuvine căci în spatele albumului s-au adunat câțiva ani care au pus deoparte modul în care el a împletit binele cu răul. „Interfețe”, „Povestea unor vagabonți”, „Singurătate”, „Insolit” sau „Străzile-s reale”. Fiecare piesă e un nod strâns, iar fiecare e liber să-l dezlege cum dorește.

10259951_715022585214982_5239027624571219475_n
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *