“Stai sa ma prezint” – Decku

În primul rând ţin să-ţi mulţumesc că ai acceptat să iei parte la acest proiect şi să te salut!
Decku: Salut, Eragon. Mulțumesc pentru această oportunitate. PACE-N CARTIERE !!!

Cum şi când a luat naştere Decku?
Decku: Pe Decku l-am inventat prin liceu, eram un puşti care voia foarte mult să facă MUZICĂ, scriam tot felul de chestii, încercam tot felul de stiluri.. aveam chiar şi o trupă. După ceva timp am dat de un coleg de clasă care era preocupat de cam aceleaşi chestii, ne-am improvizat un home studio la el acasă şi ne-am apucat de treabă… Ţin minte că aveam 15 ani pe atunci, vremuri frumoase!

Cum ai descrie hip hop-ul în câteva cuvinte?
Decku: MUNCĂ, RĂBDARE, STRES, NERVI, PASIUNE!

Dacă nu ai fi făcut asta, ce altceva ai fi făcut?
Decku: Am avut o perioadă lungă de timp când am decis să o las mai moale cu muzica şi să încep să fac şi alte lucruri,
pur şi simplu nu mă regăseam în alte activităţi, orice aş fi făcut nu mă atrăgea, nu mă simţeam EU…asta până când am
băgat un beat în căşti, m-am închis în dormitor şi cred că am scris pe acelaşi beat vreo 3 piese. Dacă nu făceam muzică
probabil nu făceam nimic…

Care sunt cele mai importante momente din „cariera” ta de rapper?
Decku: Eu nu am o „carieră” prea bogată. Au fost multe momente importante prin diferite locuri pe unde am umblat, sunt
mulţumit că am cunoscut oameni pe aceeaşi lungime de undă cu mine, am cunoscut oameni pe care îi vedeam doar la TV
sau îi ascultam pe casetă când eram un puşti. Am reuşit să obţin cam tot ce mi-am propus până acum, cam ăsta este cel mai important lucru pentru mine.

Ai vreo amintire plăcută sau neplăcută de la vreun concert?
Decku: Amintiri neplăcute nu am, nici prea multe concerte n-am avut. Cel mai marfă concert la care am participat până acum în calitate de MC a fost la lansarea albumului „Din subteran” semnat Urbankart. M-am simţit bine, mi-a plăcut. Am mai avut un concert şi la Brăila, am cântat în deschidere la Stripes, apoi a urmat un battle cu nişte artisti locali de pe acolo.. a fost o atmosferă foarte tare. Cam astea sunt concertele care mi-au rămas mie ca amintire până acum…

Anul ăsta ai participat la U.P.A. cum a fost? O să mai participi la evenimente de genul ăsta?
Decku: Ultimatum pentru Artă a fost rampa mea de lansare, am participat de 2 ori.. nu am câştigat niciodată! :))  Nu o să mai particip la Ultimatum pentru că sunt în echipa Unic Production şi nu cred că mai am voie. Probabil voi participa la anul la Battle MC, mă mai gândesc…

Din 4 ascultători de rap, 5 sunt MC. Ce crezi că te diferenţiază, ce atuuri ai tu şi nu au restul?
Decku: Nu ştiu ce să zic, nu prea mă preocupă pe mine problema asta. Eu cred că faţă de MC-ul care se zbate în anonimat am avut norocul să fiu sprijinit de nişte oameni care ştiu ce vorbesc, am avut norocul să am o familie care e preocupată de muzica mea, am avut norocul să am nişte prieteni care m-au învăţat numai de bine şi am învăţat mereu din greselile pe care le-am comis. Nu cred că sunt cu nimic mai sus sau mai jos faţă de nimeni, totul depinde de dorinţa şi de munca pe care o depui în jocul ăsta…

Cu ce altceva îţi mai ocupi timpul liber?
Decku: Mai citesc o carte, mai beau o bere…mă găseşti prin parc cu prietena, chestii de genul.

Alături de colegii tăi de la Rex aţi lansat albumul Banda, aţi avut un feedback pozitiv?
Decku: Da, BANDA a avut un feedback foarte pozitiv, am vândut toate CD-urile, ne-am imbătat din banii obţinuţi şi acum lucrăm fiecare pe proiecte solo. Sunt extrem de mulţumit de album, personal simt fiecare piesă…îmi place cum a ieşit!

Când o să apară primul tău material?
Decku: Foarte curând o să apară şi primul meu material solo, lucrez la un EP de 8 piese…am colaborat cu un singur beatmaker pentru toate cele 8 track-uri…#BRUTALmadafaka!

Cu cine ai colaborat până acum?
Decku: Sincer să fiu până acum am colaborat doar cu Mişu un MC din Piteşti, dar am câteva colaborări în curs de desfăşurare. Fiind preocupat cu BANDA nu m-am axat prea mult pe partea solo, dar urmează câteva chestii tari, cu oameni tari!

Mulţumesc pentru timpul acordat şi în încheiere aş vrea să te rog să mai spui ceva ce crezi ca ar fi trebuit menţionat şi am trecut cu vederea!

Decku: Şi eu vă mulţumesc pentru acest interviu, e primul meu interviu de genul.. Nu ştiu ce trebuia să menţionezi, tu trebuie să ştii…probabil trebuia să mă întrebi cât port la adidaşii mei de rapper, de ce nu mă îmbrac prea larg şi chestii de genul…În fine, vă salut pe toţi care aţi avut răbdare să citiţi chestia asta, PACE !!

https://www.youtube.com/user/StudioRex1
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *