” Stai sa ma prezint „, un nou proiect, o noua initiativa..

10253267_694775040581074_410739790_n

Salutare tuturor!

” Stai să mă prezint ” este un nou concept prin care adevăraţii MC-ii din sfera underground-ului nostru se pot face auziţi mai uşor. Este foarte bine ştiut că în ziua de azi oricine îşi poate face un „studio” acasă cu +/-500 de lei, astfel te-ai aranjat de un sunet cât de cât decent, dar asta nu-i suficient. Datorită uşurinţei cu care îţi poţi face un homestudio, apar peste noapte zeci de ”case de discuri”, care produc „talente” pe bandă rulantă, ce s-au săturat de ascultat şi se gândesc că s-ar descurca şi ei. Majoritatea nu au absolut nici o noţiune în materie de rap, degeaba scrii dacă nu ai metrică, tehnică, flow, dicţie, punch-line-uri, etc. Totodata o faci doar ca să-ţi impresionezi brigada, colegele şi băieţii de la scară. Din păcate, toate nontalentele îmbâcsesc internetul de mizerii acustice şi provoacă ascultătorilor o scârbă ce îi reţine să mai dea play unui nume nou. După 10 MC-ii naşpa, de ce ai vrea să-l mai asculţi şi pe al 11-lea? De ce? Pentru că de cele mai multe ori al 11-lea are un potenţial uriaş, cânta din pasiune şi nu doar pentru că este la modă!
Astea fiind spuse haideţi să facem cunoştinţă cu primul nostru invitat. Nu ştiu câţi dintre voi aţi auzit de Snak, dar sunt convins că sigur îl veţi ţine minte şi veţi mai auzi de el!

În primul rând ţin să-ţi mulţumesc că ai acceptat să iei parte la acest proiect şi să te salut!
Snak: Dau cu pace pentru Eragon şi va mulţumesc pentru invitaţie!

Cine este Snak?
Snak : Unu’ din Rosiorii de Vede, face muzică cam de trei ani la el în dormitor (StudioRDV57), să nu se dea de gol că nu ştie să facă altceva. Are aproape 17 ani, iar numele semi-real este Simion Emi, pe ăla real n-o să-l spun, nu vreau să ştie nimeni că mă cheamă Florin şi că Emi vine de la Emanuel. Cam atât…

Ce sau cine te-a motivat să intri în lumea asta a underground-ului?
Snak: În principiu, statutul de începător te obligă să treci şi prin underground şi din fericire să şi rămâi. Adică, nu aş fi avut de ales. Dacă puteam să fac prima piesă cu Eminem aş fi făcut-o, dar aparent am un PopFiltru’ improvizat şi maxim 500 de vizualizări pe piesă. După mine, orice MC nou vrea să aducă ceva în prin plan, apoi se “strică”, asta după caz. Underground-ul este ceva gen primul stagiu, paradoxal este ceva pus la vedere dar nevăzut…zic eu.

Ce ai realizat până acum şi ce planuri de viitor ai?
Snak: Până acum am realizat că-mi place necondiţionat să fac muzică. Pe plan muzical cea mai mare realizare de până acum pot spune că este E.P-ul „Schimbu` 2”, urmat de albumul „Concluzii”. Ar mai fi un E.P dezastruos, primul de altfel, numit „Pregătiri practice”, plus ceva piese încărcate pentru a avea ce să şterg mai apoi.

Ce te diferenţiază de alţi MC-ii, ce ai tu şi nu au alţii?
Snak: Răspunsul de la prima întrebare cred că-i singură diferenţa între mine şi alţi MC-ii sau ar mai fi, că nu-s bun ca cei mai buni, dar nici prost ca cei mai proşti. Nu vreau să ies în evidenţă cu ceva. Sunt mulţi artişti buni şi d-aia nu mai pot ascultătorii dacă nu mai sunt.

Ce aspiraţii ai?
Snak: Să fac un album de o ora. Să învăţ să fac beat-uri, artwork-uri , să-mi găsesc ceva de muncă şi să mă mut…în Hawaii.

Cum ai defini Hip-Hop-ul?
Snak: Ceva vicios de care nu scapi uşor, un fel de cel mai tare drog.

Oldschool sau Newschool, hardcore sau gangsta?
Snak: Oldschool şi hardcore în mare parte, dar şi restul sunt de ascultat atunci când sunt făcute bine.

Cum arată pentru ţine artistul ideal?
Snak: 1,70, cu 9 mâini… :)). Să facă ce simte frate, să rezoneze cu realitatea, cred că asta-i cel mai important lucru pe care îl poate face un artist. De altfel, dacă nu-i real ce faci nu te poţi numi artist ci doar un simplu papagal mononeuronal setat să repete ce scriu şi spun alţii.

Ce înţelegi prin „muzică comercială”?
Snak: Că n-ar trebuii să ne băgăm cablu. Ceva făcut doar să fie făcut, tot ce-i comercial este sus din simplu fac că este făcut de anumite persoane care au făcut MUZICĂ BUNĂ pe vremuri sau nu (sau au făcut un feat. „tare”) iar mai apoi s-au tras pe cur făcând shit-uri ştiind că ascultătorii oricum ascultă, rămân, se-nmultesc sau se-nlocuiesc.

Îl apreciez pe… pentru că?
Snak: Îl apreciez pe Snak the Ripper pentru că i-am furat o parte din nume şi-i necunoscut încât nu ştie nimeni asta. Omu’ scrie mult, consider un artist bun când are piese lungi , drept dovadă că are ceva de spus. Bagă bine pe piese cu beat-uri din stiluri diferite, asta-i tare. Mulţi dau pe acelaşi gen de negative.

Care este cea mai bună colaborare de până acum?
Snak: Toate-s bune în egală măsură… „Dau” este cea mai bună colaborare de până acum.

Ce te defineşte şi ce influenţe ai?
Snak: Neseriozitatea, caterincă, beţiile, muzică, etc…Şi influenţe!? Ba, am fost influenţat de un tovarăş sau mai mulţi, acum 5 ani, să fumez şi fumez şi acum din cauza asta, în rest… am ceva influenţe hardcore.

Crezi că ar mai fi ceva interesant de menţionat?
Snak: Nu cred…

Unde te putem găsi?
Pe facebook: https://www.facebook.com/rbit.rdv
Youtube: https://www.youtube.com/user/StudioRDV57
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *