Toate generațiile la EC 2017 | DAY 0

EC_Day_0-1137

Ieri la ora 19 s-au deschis porțile castelului electric pentru a cincea ediției Electric Castel. Ziua zero a dat adunat 21.000 de oameni care au dat startul petrecerii. Centrul acțiunii a fost scena „Hangar by BT”, un spațiu complet acoperit care poate găzdui până la 6.000 de persoane, și unde au evoluat aseară, sub umbrela „Discoteca”, Mirabela Dauer și Corina Chiriac.

De la tineri de 19 ani care descopereau pentru prima dată muzica iubită de părinții lor, până la doamne de 70 de ani care au dansat ca în prima tinerețe, „Discoteca” a fost un moment în care s-au creat legături peste proverbiala „prăpastie între generații”. Un efect cu siguranță vizibil atunci când în fața scenei s-au încins mai multe hore, în loc de mosh-pit-ul mai obișnuit la festivalurile de profil!

EC_Day_0-1412

Foto: Electric Castle

Poate cea mai frumoasă concluzie a serii a venit de la Mirabela Dauer. „Datorită vouă, eu nu voi muri niciodată”, a spus ea, cu ochii în lacrimi, spre finalul show-ului. „Nu vă pot spune ce să faceți la Electric Castle: mi-e rușine”, a completat-o Corina Chiriac, zâmbind larg la finalul unei ore pe scenă: „Generația noastră probabil le-a făcut pe toate și câteva în plus, dar pentru noi erau clipe furate, fiindcă nu aveam voie. Azi, vă doresc să vă bucurați de libertate!”. Un sfat pe deplin respectat, dacă ne gândim că petrecerea s-a încheiat pe cele trei scene deschise, Hangar by BT, The Pitch by J&B Blending Spirits și Booha Mansion, abia dimineață la ora 6!

EC_Day_0-00292

Foto: Electric Castle

Astăzi, în ziua 1, festivalul își pornește toate motoarele: vor fi deschise toate cele 9 scene ale festivalului, iar zona de activități își intră pe deplin în drepturi încă din timpul zilei.

EC_Day_0-1960

Foto: Electric Castle

Unul dintre cele mai așteptate momente din festival este și unul dintre cele mai creative proiecte de pe scena muzicii electronice a ultimilor ani: Moderat, numele sub care colaborează trei dintre cei mai talentați artiști germani ai momentului, Modeselektor (Gernot Bronsert și Sebastian Szary) și Apparat (Sascha Ring). Acum în plin turneu mondial, cu concerte din Mexic până în Ucraina, cei de la Moderat au notat Electric Castle ca o destinație obligatorie pe acest traseu al marilor festivaluri internaționale și vor aduce la castel, pe scena principală de la ora 23, show-ul cu care au entuziasmat mulțimile la Glastonbury.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *