Underground Metal Fest Piatra Neamț – Ediția a II-a

2

Underground Metal Fest este un festival aflat la a doua ediție care vrea să readucă la viață festivalurile de metal care aveau loc în anii 90′ în orașul Piatra Neamț. Este un eveniment organizat de Underground Concerts Piatra Neamț, care se ocupa cu organizarea de concerte metal din acest oraș. Prima ediție a avut loc în pub-ul Ze Germans, în perioada 21-22 Septembrie 2018, capii de afiș de atunci fiind Taine și An Theos.

A doua ediție revine în perioada 1-2 Februarie 2019. Locația pentru aceasta ediție va fi Spot Bar din Piatra Neamț. Comparativ cu Ze Germans, locația primei ediții a festivalului, este mult mai mare cu o acustica mult mai bună. Line-up final cuprinde 7 trupe: Heresy din Costa Rica, Carnifliate și Snøggdin Slovenia, Exorcizphobia din Cehia și trupele românești TrudaContraband X, respectiv Recipe For Hate.

Truda a ajuns de-a lungul ultimilor ani un nume destul de recunoscut în underground-ul românesc. A fost înființată în Decembrie 2006 la inițiativa lui Fotzey , chitaristul formației C.A.S.H. din Cluj Napoca, alături de Don Benassi Nunu și Ghiavolu zis și Dan Sferle. Membrii sunt recunoscuți pentru „Trudalizatoare” și clipuri cu iz de satiră. Totuși, Truda a lansat 5 materiale discografice și are la activ peste 150 de concerte în 12 ani de la înființare. Este o trupă extrem de controversată, aceasta fiind „interzisă” în unele locații ale țării. Este recunoscută pentru piese precum precum „Purcica mea„, „Patriot„, „Nyi foame„, „Idiot„, sau, ceva mai recent, „Am dreptul„.

Heresy este o trupă originară din Costa Rica, înființată undeva prin anul 2011. De atunci, a lansat trei materiale discografice: un EP intitulat „Rebuilding The Beast” și doua albume de studio intitulate „Worldwide Inquisition”, respectiv „Blasphēmia”. Ultimul album se află într-un plin turneu de promovare prin Europa, România fiind una dintre țările avizate. Unul dintre cele mai culminante puncte din istoria trupei a fost pe 5 Noiembrie 2016, atunci când a cântat în deschiderea trupei Metallica în țara lor natală. Este o trupă ce colaborează cu agenția de booking Axa Valaha Productions. De altfel, ultimul lor turneu european este organizat în colaborare cu această agenție. Heresy, a fost, este, și va rămâne mereu cunoscută pentru piese precum „Burn„, „Awakening”, „Speak”, „Facing the Shepherd”, sau, ceva mai recent, „Suiciety„.

Carnifliate este o trupă de death metal. Este originară din Slovenia și a fost înființată în anul 2013. Membrii inițiali ai trupei au fost Grega Cestnik la tobe, Lejla Kozlica la bass și chitariștii Uroš Polovšak, respectiv Žiga Ring. Formula a fost completată în anul 2014 atunci când Tilen Kirbiš s-a alăturat trupei la voce. La început, cânta diverse cover-uri, dar nu a durat mult până când membrii trupei au început să scrie pentru primul lor material discografic. În aceiași perioadă, a avut loc și primul concert în cadrul unui festival ce a avut loc în Velenje, orașul natal al trupei din Slovenia. De atunci, concertele au început să crească. Primul turneu al trupei a fost în Ianuarie 2017, ajungând să cânte alături de trupe precum Noctiferia sau Gutalax. Singurul album semnat Carnifliate până la ora actuală se numește „Slaughterlust” si a fost lansat în Martie 2016. Momentan lucrează la un nou EP. Carnifliate are piese precum „Slaughterlust„, „Compel Insemination” sau „Blood On My Tombstone„.

Snøgg este o trupă experimentală de black metal, originară din Velenje, Slovenia. A fost formată la sfârșitul anului 2013. Membrii fondatori fac parte și din trupa Carnifliate. Aceștia sunt Ulv la chitară, respectiv Mørke la tobe. În concertele trupei, mai apar și alți membrii care de regulă sunt invitați ai trupei strict pentru concertul respectiv. Se autointitulează ca fiind „freeride black metal”, și se descrie ca fiind fără limite în descoperirea vastă a combinațiilor dintre black metal și alte genuri alternative. În cei 6 ani de existența, nu are lansat niciun album de tip full-lenght, dar își face prezența pe 6 materiale discografice; mai exact un demo, trei EP-uri, un album de tip split și o compilație. Este recunoscută pentru piese precum „Discplaced Landscapes„, „Alien Nation„, „Beloved Queen Of The Stars” sau „Bringer Of Chaos„.

Exorcizphobia este o trupă de crossover/thrash metal originară din Trutnov, Cehia. A fost înfiițată în anul 2005, iar în cei 14 ani de carieră a avut onoarea să cânte pe aceiași scenă cu trupe precum Exodus, Voivod, M.O.D. sau Napalm Death. Și-a făcut prezența inclusiv pe marile scene metal ale Cehiei, cântând până la ora actuală în cadrul festivalurilor Brutal Assault sau Obscene Extreme Festival. Până la ora actuală are 2 albume de studio: „Something Is Wrong”, lansat în 2012, respectiv „About Us Without Us”, lansat în 2018. Este recunoscută pentru piese precum „Nuclear War„, „About Us Without Us„, „Ministry Of Truth” sau „Premature Burial„.

Recipe For Hate este o trupă de melodic death metal originară din orașul Galați. Bazele formației au fost puse în 2015 la început ca un proiect de către Adrian Mihai, chitaristul trupei Hathor. Componența actuală este formată din membrii cunoscuți din formații precum Psihoanaliza sau Hathor, avându-i pe Marius Mihai la voce, Dragoș Manuel la bass, Alexandru Cristian la chitară și George Lungu la tobe. Trupa nu a avut nevoie de foarte multă promovare pentru a se face cunoscută, mulți fani făcând conexiunea datorită membrilor din fosta trupă Hathor. Totodată, concertele alături de trupele Bucovina și Diabolical din Suedia din țară au ajutat foarte mult trupa la o promovare cât mai rapidă. Deasemenea, a fost primită cu mare căldură și de publicul de la concerte. În martie 2018 trupa a intrat în AT Studio din Chișinău pentru a înregistra un prim album preconizat să apară în primăvara anului 2019. După mai multe selecții și probe concurs, Recipe For Hate a câștigat premiul concursului organizat în cadrul festivalului Rock’N’Iași „Indoor Edition” ce a avut loc în Octombrie 2018. Momentan, nu are nicio piesă de studio lansata, dar piesele auzite în concertele trupei sunt originale și pot forma fără prea multe probleme un playlist ce trece garantat de 40 de minute.

Contraband X este o trupa groove death metal din Piatra Neamț. Aceasta s-a înființat în anul 2017, până la ora actuală având concerte doar la nivel regional, în orașe precum Roman, Suceava, Iași sau Piatra Neamț. Totuși, trupa a cântat în deschiderea unor trupe recunoscute din underground-ul autohton, precum E-an-na sau Truda. A lansat primul material discografic, „Ruins of Mankind„, în martie 2018. EP-ul a fost promovat în cadrul mai multor concerte în Piatra Neamț, Iași și Suceava, precum și printr-o participare la Bucovina Rock Castle. Piesa „Blind” este primul single de pe următorul album, dar și primul videoclip al trupei și marchează o schimbare de direcție muzicală, dar și una de componență. Alte piese din repertoriul trupei sunt „Hate Me!„, „Perpetual Nemesis” sau „Extinction Algorithm„.

Evenimentul va începe în Spot Bar pe data de 1 Februarie 2019 după ora 20:00. Abonamentele pentru toată durata festivalului se găsesc în incinta Spot Bar la prețul de 50 de lei. Vor fi disponibile inclusiv bilete la intrare la prețul de 30 de lei/zi. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *